Potrivit datelor de pe platformă, cea mai comună nevoie de telemedicină este în rândul celor care solicită interpretarea analizelor. În general, aceste cazuri nu necesită ca pacienții să revină la spital pentru a primi tratament.
Comunicarea online este utilă și pentru pacienții care se confruntă cu o afecțiune contagioasă.
„O serie interesantă de cazuri, în care aplicația s-a dovedit extrem de utilă din relatările pacienților, a fost generată de epidemia de rujeolă. Utilizatorii au putut afla diagnosticul, precum și recomandările doctorilor, fără a intra în colectivitate”, povestește Emilian Rădoi, fondator Medic Chat.
O altă categorie semnificativă de utilizatori este reprezentată de părinții cu copii mici.
„Aceștia întâmpină destul de des dificultăți pe parcursul etapelor de creștere, iar deplasările constante cu bebelușul la medic pot deveni incomode și obositoare. Un caz recent al platformei ne dezvăluie o mămică îngrijorată deoarece bebelușul refuza să bea apă, iar medicul pediatru era plecat în concediu. Specialistul online i-a explicat că nu sunt motive de îngrijorare, întrucât laptele matern are cel mai important aport caloric și nutrițional la acea vârstă. În plus, acesta i-a indicat care ar trebui să fie aportul de apă din organism și cum să fie administrat pentru ușurința bebelușului”, se menționează într-un comunicat remis redacției.
Cuplurile care își doresc o sarcină constituie o altă categorie importantă de utilizatori ai platformei de telemedicină.
Există, de asemenea, și un procentaj de utilizatori din rândul românilor din diaspora - fie că este vorba despre persoanele stabilite acolo sau despre turiști.
„Vedem că un procent de aproximativ 15% din totalul întrebărilor vin din diaspora, iar numărul acestora continuă să crească. Apar deseori cazuri de utilizatori care fie verifică tratamentul primit la clinicile din afară, fie caută să primească îndrumare sau explicații pentru afecțiunile lor, ori să verifice dacă anumite simptome necesită programarea la cabinet”, a precizat fondatorul Medic Chat.
Iritațiile pielii, precum diversele tipuri de eczeme, sunt alte exemple de întrebări des regăsite pe Medic Chat. De asemenea, subiectele legate de monitorizarea bolilor cronice, precum și de îngrijirea persoanelor vârstnice.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe