Newsflash
ACTUALITATE Știri

Planul pentru sănătate mintală este finalizat

de Magdalena Tănăsescu - apr. 1 2024
Planul pentru sănătate mintală este finalizat

Consilierul de stat în cancelaria prim-ministrului Carmen Orban a anunțat luni, 1 aprilie a.c., că Planul pentru sănătate mintală este finalizat.

Carmen Orban a precizat că acum se așteaptă primirea memorandumului trimis de către ministrul Sănătăţii.

 

„Să vină să se întoarcă pentru hotărârea de Guvern. (...) Au lucrat alături de noi la Guvern, pe lângă Administraţia Prezidenţială, toate ministerele, toate penitenciarele, (...) de la asociaţii de pacienţi până la societăţi profesionale, până la Poliţie, Procuratură, IML. În sfârşit, putem să declarăm public că el este gata şi sperăm să fie o bilă verde pentru România”, a afirmat consilierul de stat, citat de Agerpres.

Potrivit oficialului, lipsa de bani se simte „din ce în ce mai acut”, deşi bugetul alocat pentru Sănătate creşte „din ce în ce mai mult”.

"Bugetul pe anul acesta este cu mult mai mare decât bugetul de anul trecut. Când spun cu mult, este cu mult peste 50% decât bugetul de anul trecut. (...) Cu toţii simţim o lipsă evidentă a banilor din sistemul public de sănătate. De ce nu, şi din cel privat”, a spus Carmen Orban.

În opinia sa, sistemul de sănătate trebuie resetat.

„Eu cred că trebuie şi a venit un moment de bilanţ în care sistemul de sănătate trebuie resetat, trebuie resetată inclusiv Casa Naţională de Asigurări şi trebuie regândită finanţarea sistemului de sănătate”, a susţinut Orban. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe