Newsflash
Știri

Peste 4.000 de modele realizate prin printare 3D, pentru studenții la „Stoma"

de Florentina Ionescu - apr. 26 2023
Peste 4.000 de modele realizate prin printare 3D, pentru studenții la „Stoma

Centrul de Inovație și e-Health din cadrul UMF „Carol Davila” București subliniază importanța modelelor realizate prin printare 3D pentru studenții de la Medicină Dentară.

„Suntem încântați să vă anunțăm că am realizat cu succes, prin intermediul laboratorului de printare 3D din cadrul CieH – UMFCD, peste 4000 de modele educaționale pentru studenții Facultății de Medicină Dentară. Modelele reprezintă un suport educațional modern, copie fidelă a patologiei pacientului, pe care studentul, în condiții similare celor din practica curentă, poate deprinde abilitățile necesare efectuării manevrelor stomatologice”, au scris reprezentanții CieH pe o rețea socială.

cieh medicina dentara1

Echipa Laboratorului de Printare 3D și-au propus să îmbunătățească în mod continuu experiența educațională a studenților mediciniști și să răspundă nevoilor și cerințelor lor în mod dinamic, prin inovație și prin utilizarea tehnologiei de ultimă oră. 

Inovaţii medicale prin utilizarea printării 3D 

„Utilizarea printării 3D și instruirea studenților în CAD-CAM și printare 3D atestă preocuparea noastră de a oferi o educație medicală la standarde ridicate. Mai mult, suntem bucuroși să vă anunțăm că acest proiect va fi desfășurat anual, că vom mări numărul de modele realizate, pentru a sprijini educația medicală de calitate și pentru a ajuta studenții să devină specialiști bine pregătiți. Ne-am propus să îmbunătățim continuu experiența educațională a studenților noștri și să răspundem nevoilor și cerințelor lor în mod dinamic, prin inovație și prin utilizarea tehnologiei de ultimă oră”, se arată pe aceeași rețea socială.

Totodată, cei de la Laboratorul de Printare 3D au dorit să le împărtășească fanilor din mediul online rezultatele obținute în urma celui mai recent studiu publicat: Modular Digital and 3D-Printed Dental Models with Applicability in Dental Education (IF 2.948, https://doi.org/10.3390/medicina59010116). Acest studiu arată că utilizarea modelelor printate 3D în educația studenților de la medicina dentară îmbunătățește semnificativ calitatea și eficacitatea procesului educațional.

„Susținem desfășurarea proiectelor ce vizează atât educația și pregătirea viitorilor specialiști, cât și dezvoltarea domeniului medical prin colaborarea cu comunitatea academică”, se mai arată în mesajul transmis pe Facebook.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe