Newsflash
Internaționale

Pericol de epidemie în Afganistan

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - iul. 1 2022
Pericol de epidemie în Afganistan

Autorităţile afgane avertizează că există un risc crescut pentru izbucnirea unei epidemii de holeră printre supravieţuitorii cutremurului ce a avut loc în Afganistan la 21 iunie a.c.

image-from-rawpixel-id-4042576-jpegConform autorităţilor, în aceste zone sunt înregistrate aproximativ o jumătate de milion de cazuri de diaree acută.

Situaţia este îngrijorătoare, iar misiunile de salvare și de căutare a eventualilor supravieţuitori nu s-au finalizat încă.

Una dintre zonele cel mai grav afectate este cea din provincia Paktika, districtul Barmal, unde cel puţin 1.000 de persoane au decedat și peste 3.000 au fost rănite.

Citiți și: Variola maimuţei nu este o urgenţă de sănătate publică internaţională

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe