Newsflash
Știri

Patronatele din industria alimentară: campanie pentru un stil de viață sănătos

de L. Budin - mar. 6 2023
Patronatele din industria alimentară: campanie pentru un stil de viață sănătos

Campania se adresează tuturor românilor și este realizată cu aprobarea Ministerului Sănătății și cu implicarea specialiștilor din domeniu.

Romalimenta lansează campania națională pentru un stil de viață sănătos METS.ro, care reprezintă „un demers integrat de promovare a obiceiurilor alimentare sănătoase și a unui stil de viață activ și echilibrat”, se arată într-un comunicat.

Ilustratie-Romalimenta

Conform statisticilor UE , factorii de risc comportamentali și de mediu reprezintă o amenințare serioasă la adresa sănătății populației, iar alimentația deficitară și lipsa activității fizice sunt preocupări majore.

Pentru îmbunătățirea situației, Romalimenta - Federația patronatelor din industria alimentară propune o abordare strategică care include promovarea obiceiurilor alimentare sănătoase și a unui stil de viață mai activ. 

Proiectul se concentrează asupra acțiunilor de informare și educare, având la bază o platformă tip website ce integrează cu ajutorul specialiștilor resurse relevante cu privire la dietă și mișcare fizică, dar și la celelalte componente ale stilului de viață sănătos.

Pe website-ul dedicat sunt publicate rețete echilibrate, sugestii de activități fizice personalizate, meniuri săptămânale, un dicționar de alimente și multe alte informații care ajută la încurajarea și menținerea unui stil de viață sănătos, aceasta fiind una dintre principalele valori care stau la baza misiunii Romalimenta.

Romalimenta are ca obiectiv implementarea de proiecte ce contribuie la consolidarea, dezvoltarea și sustenabilitatea acțiunilor membrilor săi. În cadrul protocoalelor de colaborare cu Ministerul Sănătății și-a adus aportul în promovarea stilului de viață sănătos și echilibrat prin multiple inițiative: reducerea treptată, în mod voluntar, a conținutului de sare, grăsimi și zaharuri introduse la fabricarea alimentelor, creșterea disponibilității produselor alimentare în ambalaje mai mici pentru a permite un control adecvat al aportului de calorii, introducerea informațiilor nutriționale de bază per 100 ml, susținerea mai multor proiecte educaționale în școli și în spațiul public. Romalimenta continuă aceste demersuri și lansează programul național METS (Mănâncă Echilibrat, Trăiește Sănătos) împreună cu Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică”, a declarat Mihai Vișan, director executiv Romalimenta.

Campania de informare este completată de Unchain, un program pentru încurajarea mișcării în rândul adolescenților.

Ziua Mondială a Obezității, marcată la 4 martie

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe