Prin Decizia nr. 3.004 din 25 mai 2011 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, instanţa supremă dă câştig de cauză demersului iniţiat de Asociaţia Română a Traumatologilor şi Ortopezilor Pediatri (ARTOP), de anulare în contencios administrativ a prevederilor Ordinului ministrului sănătăţii nr. 1.044 din 25 august 2006, prin care, la art. 6, lit. e, specialitatea Ortopedie şi traumatologie asimila specialitatea Ortopedie pediatrică. (...)"> Ortopedia pediatrică, repusă în drepturi - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Ortopedia pediatrică, repusă în drepturi

de Dr. Aurel F. MARIN - iun. 17 2011
Ortopedia pediatrică, repusă în drepturi

    Prin Decizia nr. 3.004 din 25 mai 2011 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, instanţa supremă dă câştig de cauză demersului iniţiat de Asociaţia Română a Traumatologilor şi Ortopezilor Pediatri (ARTOP), de anulare în contencios administrativ a prevederilor Ordinului ministrului sănătăţii nr. 1.044 din 25 august 2006, prin care, la art. 6, lit. e, specialitatea Ortopedie şi traumatologie asimila specialitatea Ortopedie pediatrică. (...)

    Prin Decizia nr. 3.004 din 25 mai 2011 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, instanţa supremă dă câştig de cauză demersului iniţiat de Asociaţia Română a Traumatologilor şi Ortopezilor Pediatri (ARTOP), de anulare în contencios administrativ a prevederilor Ordinului ministrului sănătăţii nr. 1.044 din 25 august 2006, prin care, la art. 6, lit. e, specialitatea Ortopedie şi traumatologie asimila specialitatea Ortopedie pediatrică. După ce şi alte specialităţi, a căror soartă părea pecetluită prin actul normativ amintit, şi-au recâştigat recunoaşterea oficială în România prin hotărâri judecătoreşti, iată că şi Ortopedia pediatrică va fi repusă în drepturi, la aproape cinci ani de la încercarea de desfiinţare pe cale administrativă.
    Înfiinţată ca specialitate de sine stătătoare în 1996, Ortopedia pediatrică s-a desprins din specialitatea Chirurgie şi ortopedie pediatrică, domeniu în care ţara noastră s-a afirmat internaţional printr-o serie de personalităţi remarcabile. Mai mult, în ultimii 15 ani, Ortopedia pediatrică din România a realizat numeroase performanţe, care situează ţara noastră pe locuri de frunte, la nivel mondial, în tratamentul anumitor patologii ale copilului. Dl prof. dr. Gheorghe Burnei, preşedintele ARTOP, apreciază că „menţinerea specialităţii de Ortopedie pediatrică aduce sistemului medical din România un beneficiu incalculabil, prin introducerea în practica medicală a intervenţiilor operatorii realizate în străinătate“. În prezent, „nu există intervenţii operatorii care nu pot fi realizate în ţară“, mai afirmă preşedintele ARTOP.
    Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României ar putea fi şi un argument în plus pentru implementarea proiectului ARTOP de program naţional de diagnostic precoce al displaziei de dezvoltare a şoldului şi de eradicare a luxaţiei congenitale de şold, proiect asupra căruia vom reveni pe larg într-un număr viitor.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe