Tradiţia contactelor internaţionale pe care Colegiul Medicilor Dentişti din România le menţine cu CECDO (Council of European Chief Dental Officers), a început la Riga, în primăvara anului 2009, când noi am participat întâia oară la o reuniune a acestui for. A urmat cea de la Stockholm, în toamna aceluiaşi an, iar în octombrie 2010, a avut loc, la Berlin, reuniunea consiliului mai sus-amintit, la care au luat parte comisarii europeni pe probleme de Medicină dentară, reprezentanţii colegiilor medicilor dentişti din statele UE. Din partea României a participat autorul acestei relatări. (...)"> CECDO – de la Berlin la Bucureşti - Viața Medicală
Newsflash
OPINII

CECDO – de la Berlin la Bucureşti

de Prof. dr. Dragoş STANCIU - dec. 24 2010
CECDO – de la Berlin la Bucureşti

   Tradiţia contactelor internaţionale pe care Colegiul Medicilor Dentişti din România le menţine cu CECDO (Council of European Chief Dental Officers), a început la Riga, în primăvara anului 2009, când noi am participat întâia oară la o reuniune a acestui for. A urmat cea de la Stockholm, în toamna aceluiaşi an, iar în octombrie 2010, a avut loc, la Berlin, reuniunea consiliului mai sus-amintit, la care au luat parte comisarii europeni pe probleme de Medicină dentară, reprezentanţii colegiilor medicilor dentişti din statele UE. Din partea României a participat autorul acestei relatări. (...)

    Tradiţia contactelor internaţionale pe care Colegiul Medicilor Dentişti din România le menţine cu CECDO (Council of European Chief Dental Officers), a început la Riga, în primăvara anului 2009, când noi am participat întâia oară la o reuniune a acestui for. A urmat cea de la Stockholm, în toamna aceluiaşi an, iar în octombrie 2010, a avut loc, la Berlin, reuniunea consiliului mai sus-amintit, la care au luat parte comisarii europeni pe probleme de Medicină dentară, reprezentanţii colegiilor medicilor dentişti din statele UE. Din partea României a participat autorul acestei relatări.
   Manifestările s-au desfăşurat sub egida Camerei Federale a Asociaţiilor de Medicină Dentară Germană (Bundeszhanarztecammer), la sediul acesteia, având aproximativ 50 de participanţi pe sesiune. După darea de seamă susţinută de preşedintele organizator, au urmat rapoarte privind activitatea colegiilor naţionale din ţările care au luat parte la reuniune. Dintre acestea, de departe s-au detaşat condiţiile materiale oferite de sistemul german de asistenţă medicală în Medicina dentară, al cărui buget – cel puţin pentru noi – pare de necrezut. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe