Newsflash

Prof. dr. Dragoş STANCIU


CECDO la Bucureşti

de Prof. dr. Dragoş STANCIU - iun. 10, 2011

Articolul îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

O prezenţă care se impune în arena internaţională

de Prof. dr. Dragoş STANCIU - mar. 18, 2011

Articolul îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

CECDO – de la Berlin la Bucureşti

de Prof. dr. Dragoş STANCIU - dec. 24, 2010

   Tradiţia contactelor internaţionale pe care Colegiul Medicilor Dentişti din România le menţine cu CECDO (Council of European Chief Dental Officers), a început la Riga, în primăvara anului 2009, când noi am participat întâia oară la o reuniune a acestui for. A urmat cea de la Stockholm, în toamna aceluiaşi an, iar în octombrie 2010, a avut loc, la Berlin, reuniunea consiliului mai sus-amintit, la care au luat parte comisarii europeni pe probleme de Medicină dentară, reprezentanţii colegiilor medicilor dentişti din statele UE. Din partea României a participat autorul acestei relatări. (...)

Congresul Ortodonţiei francofone

de Prof. dr. Dragoş STANCIU - nov. 26, 2010

   Anul 2011 aduce României misiunea de a organiza cel de al IV-lea Congres Mondial al Ortodonţilor din ţările francofone.
   În acest context, mergând pe firul istoriei, ar trebui să ne amintim de Nicolae Kretzulescu, primul medic român care, în 1839, şi-a susţinut teza de doctorat la Paris, stabilind astfel premisele unor relaţii medicale franco-române; de generalul medic de origine franceză Carol Davila, cu atâtea merite în organizarea serviciilor medicale şi a învăţământului medical superior din ţara noastră; de doctorii Victor Gomoiu, C. I. Parhon, Victor Babeş ş.a., savanţi care au întărit relaţiile medicale dintre România şi Franţa. (...)
 

Tradiţii în şcoala de Medicină dentară din România (II)

de Prof. dr. Dragoş STANCIU - iun. 25, 2010

    Ideea, simplă ca atare, care s-a vehiculat chiar şi în anumite foruri din UE, şi anume aceea a medicului stomatolog de familie, care să fie flancat de o echipă
de specialişti, nu îşi găseşte justificarea, fiind, cel puţin pentru România, de-a dreptul necorespunzătoare. Se pune întrebarea firească: cine să formeze aceşti specialişti? Deoarece abolvenţii şcolilor de stomatologie din UE, în general, şi a celei româneşti, în special, sunt capabili să îndeplinească oricând rolul de medic de familie. Oricum, aceste afirmaţii au vizat, în principal, aspectul concurenţial dintre şcoala românească, reprezentată de universităţile acreditate şi cele din UE. (...)

Tradiţii în şcoala de Medicină dentară din România (I)

de Prof. dr. Dragoş STANCIU - iun. 11, 2010

Articolul îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Ar fi nevoie de stagiatură în Medicina dentară?

de Prof. dr. Dragoş STANCIU - feb. 5, 2010

Studentul în Medicina dentară parcurge, în decursul celor şase ani, un număr de stagii ce îi garantează însuşirea unui bagaj minim de cunoştinţe teoretice şi practice cu care, la sfârşitul perioadei de şcolarizare, să poată îmbrăţişa meseria de medic dentist. Din punct de vedere declarativ, lucrurile stau foarte bine, cel puţin pentru studenţii cu note bune şi foarte bune, care în mod cert sunt capabili să execute manevre terapeutice de un anumit grad de dificultate şi să aprecieze corect gradul şi tipul îmbolnăvirii de care suferă pacientul. (...)

Specialităţi şi specialişti în Medicina dentară (2)

de Prof. dr. Dragoş STANCIU - nov. 6, 2009

Articolul îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Specialităţi şi specialişti în Medicina dentară

de Prof. dr. Dragoş STANCIU - oct. 23, 2009

Articolul îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe