Newsflash
Știri

O treime din părinți nu-și duc copiii niciodată la dentist

de Dr. Laura Davidescu - aug. 29 2022
O treime din părinți nu-și duc copiii niciodată la dentist

Părinții români nu-și duc copiii la dentist în principal din lipsa banilor, arată un studiu Kantar recent, comandat de Clinicile Dentare Dr. Leahu.

Pentru al patrulea an la rând, studiul comandat de Clinicile Dentare Dr. Leahu arată cât de gravă este situația asistenței stomatologice în rândul copiilor, dar și al adulților. Studiul Kantar confirm că  o treime din părinți nu-și duc nici copiii la dentist, majoritatea pentru că nu au posibilități financiare. Nici cei care își duc, totuși, copiii la stomatolog nu respectă sfaturile medicilor, întrucât 57% dintre serviciile stomatologice necesare copiilor nu au fost accesate ulterior. Diferența cea mai mare apare în rândul tratamentelor cu aparate dentare (77,69%), a sigilărilor (65,55%) și a obturații dentare (61,30%).

Din datele colectate de la pacienții tratați în clinicile companiei reiese că incidența cariilor dentare la copiii sub 10 ani este încă extrem de ridicată, jumătate dintre ei suferind de această afecțiune.

 

Ce probleme stomatologice au adulții

Majoritatea pacienților de peste 50 de ani vin cel mai adesea pentru tratamente cu implanturi dentare (15%) și pentru proteze (14%), mai arată rezultatele cercetării, care a interpretat datele a aproximativ 50.000 de pacienți care au accesat, în ultimele 18 luni, circa 500.000 de servicii în clinicile Dr. Leahu din toată țara.

Chiar și tinerii sub 30 de ani vin la stomatolog cu afecțiuni care necesită deja tratamente de canal (18%), din cauză că nu au fost tratați la vârste mai fragede.

 

Dacă nu te duci la stomatolog începând cu primul dinte, ajungi să ai la 35 de ani problemele care apar, în mod obișnuit, după 65. Asta arată și analiza noastră, tineri adulți cărora suntem nevoiți să le facem extracții la 20 de ani, fiindcă până atunci, cel puțin jumătate dintre ei au stat cu carii. E vital să avem un program național pentru sănătatea copiilor”, declară dr. Ionuț Leahu, CEO și fondator Clinicile Dentare Dr. Leahu.

 

Rezultatele cercetării au fost anunțate cu ocazia inaugurării unei noi clinici stomatologice în Sectorul 3 al capitalei, acesta fiind cel de-al nouăsprezecelea centru stomatologic din rețea, în București, în urma unei investiții de 800.000 de euro. Clinica se situează în Piața Alba-Iulia și e a doua ca mărime dintre cele opt clinici ale rețelei din capitală. Spațiul găzduiește douăsprezece cabinete, bloc operator, radiologie și zonă dedicată serviciilor pentru copii, care integrează tehnologia de tip gamification, conform conceptului “Academia Spațială” Dr. Dr. Ionuț Leahu, CEO și fondator Clinicile Dentare Dr. Leahu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe