Newsflash
Știri

Tratamente stomatologice pentru persoane defavorizate, în Sectorul 2

de L. Budin - iun. 23 2022
Tratamente stomatologice pentru persoane defavorizate, în Sectorul 2

Un proiect privind acordarea de tratamente stomatologice adulţilor şi copiilor în situaţii de dificultate a fost adoptat de Consiliul Local Sector 2.

Prin acest proiect, DGASPC Sector 2 va furniza servicii medico-sociale, prin intermediul a două cabinete de medicină dentară, la adresa din bulevardul Gării Obor nr. 12, sub forma consultaţiilor, intervenţiilor şi tratamentelor stomatologice specifice pentru circa 1.000 de persoane anual, informează Agerpres

dentist

Se aprobă de principiu derularea proiectului «Policlinica socială - Zâmbet pentru toţi», prevede hotărârea votată cu 24 de voturi „pentru”.

Anual, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate alocă buget pentru decontarea totală sau parţială a serviciilor stomatologice de care pot beneficia cei aflaţi în sistemul de sănătate publică.

Potrivit Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, pe 29 noiembrie 2019 lista furnizorilor de medicină dentară ce beneficiază de decontări ale serviciilor de acest tip cuprinde 159 de cabinete de medicină dentară la nivelul Capitalei, dintre care 28 au sediul în Sectorul 2. Cei care se adresează acestor cabinete pot beneficia de o decontare a serviciilor stomatologice (în limita plafonului impus de CASMB), diferenţa, în funcţie de intervenţiile necesare fiind suportată prin forţe proprii.

Plafonul impus de CASMB pentru cabinetele medicale cu care sunt încheiate contracte este de aproximativ 2.000 de lei lunar, care de cele mai multe ori se epuizează din prima zi de la alocare.

În acest context, persoanele în dificultate nu pot accesa serviciile şi tratamentele de specialitate, deoarece implică eforturi financiare „considerabile sau de nesuportat”.

Pe de altă parte, pentru copiii aflaţi în sistemul de protecţie specială şi pentru persoanele adulte instituţionalizate, DGASPC Sector 2 este obligată să asigure servicii socio-medicale, inclusiv servicii stomatologice, stipulează proiectul.

Anual, prin intermediul proiectului vor beneficia de servicii stomatologice: persoane vârstnice, marginalizate social sau cu risc de marginalizare socială, copiii beneficiari de protecţie specială, copiii din familiile marginalizate social sau cu risc de marginalizare socială, persoane adulte, vârstnice şi cu dizabilităţi, aflate în centrele rezidenţiale din subordinea DGASPC Sector 2.

ASSMB susține revendicările SANITAS pentru salarizarea corectă a personalului TESA

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe