Newsflash
Apariții editoriale

O nouă ediție a volumului „Tratat de pneumologie pentru medicii rezidenți”

de Florentina Ionescu - apr. 20 2021
O nouă ediție a volumului „Tratat de pneumologie pentru medicii rezidenți”

O echipă formată din 34 de medici a conceput o nouă ediție a volumului „Tratat de pneumologie pentru medicii rezidenți”.

Reprezentanții Spitalului Victor Babeș din Timișoara au anunțat zilele trecute care sunt temele prezentate în noua ediție a volumului „Tratat de pneumologie pentru medicii rezidenți”. 

tratat de pneumologie1

Astfel, infecția cu virusul SARS-CoV-2, inteligența artificială în diagnosticul imagistic sau bolile profesionale sunt doar câteva dintre temele prezentate în acest volum.

La realizarea acestui „Tratat de pneumologie pentru medicii rezidenți” au contribuit 34 de medici ai Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara, în colaborare cu specialiștii de la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara. 

Aceștia au realizat o revizuire a conceptelor din domeniul patologiei respiratorii cu descrierea pe larg a fiecărei afecțiuni din acest domeniu.

„Sunt prezentate aspecte clinice și paraclinice ale diferitelor boli, diagnostic pozitiv și diferențial, tratament, evoluție şi prognostic, fiind oferite date medicale concrete. Deși vizează în principal formarea medicilor rezidenți, tratatul prezintă numeroase proceduri noi, adăugând în același timp și o serie de informații în premieră ce pot fi de un real folos și medicilor specialiști”, se arată într-o postare de pe o cunoscută rețea de socializare, alături de numele celor 34 de medici care au contribuit la realizarea acestui volum. 

tratat de pneumologie2jpg

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe