Newsflash
Cultură

Muzeul Gheorghe Tattarescu va fi consolidat şi restaurat

de Florentina Ionescu - mar. 2 2023
Muzeul Gheorghe Tattarescu va fi consolidat şi restaurat

Primăria Municipiului Bucureşti a anunțat că vor fi folosite fonduri din PNRR pentru a restaura și consolida Muzeul Gheorghe Tattarescu.

Muzeul Gheorghe Tattarescu va fi consolidat şi restaurat cu finanţare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) Componenta 5 - Valul Renovării, a anunțat Primăria Municipiului Bucureşti într-un comunicat de presă preluat de AGERPRES

Nicușor Dan: Teatrul Bulandra va fi consolidat și restaurat 

Proiectul, depus de UAT Municipiul Bucureşti prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), vizează consolidarea seismică şi renovare energetică moderată a Muzeului Gheorghe Tattarescu, str. Domniţa Anastasia nr. 7, sector 3, Bucureşti. 

Muzeul Gheorghe Tattarescu
Sursa foto: https://ro.wikipedia.org/wiki/Muzeul_Gheorghe_Tattarescu

 

Valoarea finanţării aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei este de 4.960.724,75 lei cu TVA, iar proiectul, demarat în luna decembrie 2022, va fi implementat până la 30 iunie 2026.

Reşedinţă în formă de han

Clădirea care adăposteşte Muzeul Gheorghe Tattarescu include un bogat patrimoniu de pictură, grafică, artă decorativă, documente şi piese de mobilier, ce au aparţinut atât artistului, cât şi familiei acestuia: Georgeta Werthaimer, Micaela Eleutheriade, Florence Werthaimer.

Clădirea este singura reşedinţă particulară în formă de han, a cărei vechime ajunge la începutul secolului al XIX-lea. Muzeul Gheorghe Tattarescu a fost fondat în anul 1951, odată cu donaţia casei şi a unei părţi din opera pictorului, realizată de Georgeta Werthaimer - nepoata artistului, deschiderea oficială având loc în anul 1953.

Întemeietorul Şcolii Naţionale de Arte Frumoase

Gheorghe Tattarescu a fost întemeietorul Şcolii Naţionale de Arte Frumoase (1864), iar operele sale plastice sunt prezente în numeroase muzee şi colecţii din ţară şi străinătate. Tattarescu a fost de asemenea cel mai de seamă pictor religios din România. A pictat 58 de biserici, din care le amintim pe cele din Bucureşti: Colţea, Zlătari, Sf. Spiridon, Creţulescu şi Enei.

Apel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei finanţat din fonduri europene prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României şi din fonduri naţionale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe