Newsflash
Știri

Medicii poartă mască neagră, în memoria pacienților care au pierdut lupta cu COVID

de Florentina Ionescu - nov. 3 2021
Medicii poartă mască neagră, în memoria pacienților care au pierdut lupta cu COVID

Țara noastră a înregistrat ieri aproape 600 de decese cauzate de COVID-19, un bilanț trist, atrag atenția medicii de familie.

Dr. Sandra Alexiu, preşedintele Asociației Medicilor de Familie București – Ilfov (AMF-B), care este totodată și instructor-formator de medicina familiei, a postat astăzi un mesaj prin care trage un semnal de alarmă cu privire la pacienții români care și-au pierdut viața din cauza bolii COVID-19. 

masca neagra pentru a cinsti amintirea pacientilor dr Sandra Alexiu
Sursa foto: https://www.facebook.com/sandra.alexiu

„Aproape 600 de decese ieri (dintre care unul este pacientul meu), aproape 50.000 în total, din cauza Covid19. Dintre aceștia, aproape 60 de medici de familie. Câțiva medici de familie am decis să purtăm mască neagră, pentru a le cinsti amintirea. Poartă și tu masca neagră pentru toți aceștia”, a scris dr. Sandra Alexiu pe pagina sa oficială. 

Alături de acest mesaj, medicul de familie a scris și câteva hashtaguri menite să crească gradul de conștientizare asupra numărului tot mai mare de decese cauzate de COVID-19 în rândul românilor: #doliupentrupacientiimei; #zilnicbatclopotele; #ramasbundelamedicultau.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe