Newsflash
Știri

Localitățile din România în care s-a instituit măsura de carantinare zonală

de Florentina Ionescu - nov. 23 2020
Localitățile din România în care s-a instituit măsura de carantinare zonală

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis în weekendul care tocmai s-a încheiat ordinul de carantinare zonală pentru mai multe localități din Constanța și din jurul Bucureștiului, inclusiv din Ilfov.

În urma analizei de risc, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a emis vineri, 20.11.2020, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru orașul Bragadiru, cu satul aparținător Bragadiru , Județul Ilfov, respectiv ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, Județul Ilfov. Carantina a intrat în vigoare vineri, 20.11.2020, de la ora 22:00, se arată într-o informare de presă remisă redacției Viața Medicală.

carantina tari europa masuri covid-19

Totodată, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis vineri ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru municipiul Lugoj, Județul Timiș. Carantina a intrat în vigoare din noaptea de 21 noiembrie, de la ora 00:00.

Tot sâmbătă, 21 noiembrie, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru Otopeni, Măgurele cu satele aparținătoare Alunișu, Dumitrana, Măgurele, Pruni și Vârteju, Corbeanca cu satele aparținătoare Ostratu, Petrești și Tamaș, Popești Leordeni, Dobroiești cu satele aparținătoare Dobroești și Fundeni , Mogoșoaia, din Județul Ilfov și Lumina, Costinești, Agigea, Mihail Kogălniceanu , Medgidia , Valu lui Traian, Techirghiol, din Județul Constanța.

Carantina pentru localitățile din Județul Ilfov a intrat în vigoare în 21 noiembrie, de la ora 22:00. Totodată, autoritățile au anunțat că pentru localitățile din Județul Constanța carantina a intrat în vigoare în data de 21 noiembrie, de la ora 20:00.

Va fi sau nu carantinat Bucureștiul?

În cadrul unei vizite la Institutul Clinic Fundeni, președintele României, Klaus Iohannis, a fost întrebat de jurnaliști dacă în următoarele săptămâni este posibilă și o carantinare la nivelul Bucureștiului.

„Vedeți, carantinarea este o măsură complexă de restricționare a circulației în esență, care permite controlul răspândirii pandemiei într-o localitate. Avem deja de câteva săptămâni măsuri de carantinare luate și primele rezultate au început să apară. Acolo unde s-au luat măsuri de carantinare, creșterea aceea necontrolată de cazuri de pe o săptămână pe alta, în toate cazurile, a încetat, urmând să se mențină restricțiile până când numărul de infectări începe să scadă, dar nu doar într-o zi, ci în mai multe zile consecutive, în așa fel încât să se poate considera că infecția nu se mai răspândește galopant. Este o măsură care și-a dovedit eficiența, însă problematică este nu măsura în sine, ci efectul economic, fiindcă restricționările respective au un efect economic negativ măsurabil. De aceea experții recomandă, după o analiză atentă, foarte amănunțită, unde se impune și unde nu se impune carantinarea”, a declarat ieri Klaus Iohannis.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe