Newsflash
Știri

Klaus Iohannis: „Ne punem speranțele pentru un vaccin împotriva SARS-CoV-2”

de Florentina Ionescu - nov. 20 2020
Klaus Iohannis: „Ne punem speranțele pentru un vaccin împotriva SARS-CoV-2”

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit ieri, la finalul vizitei pe care a făcut-o la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice Râmnicu Vâlcea, despre vaccinul împotriva coronavirusului SARS-CoV-2.

Prin această vizită președintele Klaus Iohannis a vrut să atragă atenția asupra importanței cercetării pentru societatea românească. El a subliniat că pandemia de COVID-19 a reconfirmat rolul pe care cercetarea și inovarea îl au în depășirea crizelor, indiferent de natura lor.

klaus iohannis la ramnicu valcea 19 nov 2020

„În cercetare ne punem speranțele pentru un tratament viabil și un vaccin împotriva SARS-CoV-2, care să ne ajute la depășirea acestei crize profunde, care a afectat întreaga lume. Am văzut cu toții cum, în domeniul medical, inovarea are un rol esențial în îmbunătățirea stării de sănătate a populației”, a declarat ieri Klaus Iohannis.

În ultimii ani, a mai spus șeful statului, cercetarea din România, din păcate, nu a beneficiat de atenția și finanțarea cuvenite, iar această situație care a avut un impact negativ asupra calității vieții noastre.

„Eu sunt ferm convins că România nu poate fi puternică decât dacă se bazează pe cunoaștere și inovare. De aceea trebuie găsite soluții pentru stimularea inovării, încurajarea investițiilor și creșterea rolului cercetării în domenii-cheie, cum sunt medicina, biotehnologia sau energia verde”, a adăugat președintele României.


Notă autor:

Sursa foto: www.presidency.ro

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe