Newsflash
Internaționale

Jocul, benefic indiferent de vârstă

de Dr. Diana Andronache - iul. 1 2022
Jocul, benefic indiferent de vârstă

Synapsology, o intervenţie asemănătoare unui joc, îi ajută pe adulţii în vârstă să-și îmbunătăţească funcţia cognitivă și capacităţile fizice.

p4

Este concluzia unui articol publicat în Alzheimer & Dementia de o echipă de cercetători de la Universitatea din Tsukuba. „Exerciţiile au combinat mișcarea corpului cu sarcini care stimulează activitatea cerebrală frontală, temporală și occipitală. Am descoperit că, în comparaţie cu adulţii în vârstă de 85-97 de ani care nu au participat, cei care au făcut-o și-au menţinut ori și-au îmbunătăţit abilităţile cognitive și fizice pe o perioadă de 24 de săptămâni”, relatează profesorul Jieun Yoon, autor principal al studiului.

 


Notă autor:

https://www.tsukuba.ac.jp/en/research-news/20220603110000.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe