Newsflash
Internaționale

Japonia confirmă un caz de infectare cu varianta Omicron

de Florentina Ionescu - nov. 30 2021
Japonia confirmă un caz de infectare cu varianta Omicron

Japonia a confirmat azi primul său caz de infecție cu noua variantă, Omicron, a coronavirusului SARS-CoV-2.

Acesta este un diplomat namibian, care a sosit recent din această țară, au spus oficialii japonezi, potrivit The Associated Press

coronavirus 14 noiembrie

Un bărbat de peste 30 de ani a fost testat pozitiv la sosirea pe aeroportul Narita, duminică, și a fost ulterior izolat și în prezent este tratat într-un spital. Mai târziu, ministrul Sănătății, Shigeyuki Goto, a identificat pacientul ca fiind un diplomat din Namibia.

O analiză a genomului, realizată la National Institute of Infectious Diseases (institutul național de boli infecțioase) a confirmat azi că bărbatul era infectat cu noua variantă a virusului SARS-CoV-2, care a fost inițial identificată în Africa de Sud. Pacientul nu prezenta inițial niciun simptom, dar acum are febră, a declarat Shigeyuki Goto.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe