Newsflash
Știri

Jandarmii din Galați iau lecții de prim ajutor

de Dorina Novac - feb. 15 2023
Jandarmii din Galați iau lecții de prim ajutor

Timp de șase luni, peste 250 de jandarmi gălățeni din structurile de ordine publică și cele de pază și protecție instituțională se vor pregăti pentru acordarea primului ajutor medical.

Activitatea face parte dintr-un program de pregătire a personalului Ministerului Afacerilor Interne, a precizat Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Galaţi.

prim ajutor

Citește și: Obligaţia de a acorda primul ajutor

„Pentru a face față unei situații care implică acordarea ajutorului medical de urgență, jandarmii gălățeni din structurile de ordine publică și cele de pază și protecție instituțională vor parcurge un program de pregătire susținut de către paramedici SMURD, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Galați”, se arată într-un comunicat.

Activitatea de pregătire cuprinde ore teoretice și practice, în vederea formării deprinderilor pentru aplicarea diferitelor tehnici și manevre de prim ajutor fără echipament, cât și pentru formarea deprinderilor de folosire a defibrilatoarelor semiautomate care se găsesc în spații publice.

Potrivit sursei citate, pregătirea personalului se face în Cazarma Jandarmeriei, iar timpul de instruire alocat unei serii este de două zile, cu o durată de 8 ore/zi.

„Pentru a se beneficia de cât mai multe informații, iar orele pregătire practică să fie suficiente pentru a se învăța deprinderile acordării primului ajutor, seriile de pregătire sunt constituite din 16 jandarmi”, se mai arată în comunicat.

La finalizarea cursului, jandarmii gălățeni vor susține un test în fața instructorilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Galați, care vor aprecia dacă personalul evaluat a deprins noțiunile de acordare a primului ajutor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe