Newsflash
Internaționale

Vaccin cu virus inactivat împotriva COVID-19

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - apr. 22 2022
Vaccin cu virus inactivat împotriva COVID-19

Marea Britanie a aprobat un nou vaccin împotriva COVID-19. Acesta folosește tehnologie tradiţională, fiind fabricat în mod similar vaccinurilor pentru poliomielită sau celor antigripale.

shutterstock_1703465413Vaccinul produs de compania franceză Valneva conţine o copie virală inactivată, care poate ajuta organismul să înveţe să combată boala. Poate fi administrat adulţilor cu vârsta între 18 și 50 de ani, și necesită două doze, la 28 de zile distanţă una de alta.

În cadrul studiilor clinice, analizele de sânge efectuate la voluntarii care au primit vaccinul au arătat niveluri crescute de anticorpi neutralizanţi. Potrivit specialiștilor, vaccinul ar putea fi mai util împotriva viitoarelor variante de SARS-CoV-2, întrucât, spre deosebire de alte produse destinate imunizării, folosește întregul virus, și nu doar proteina spike.

Prof. dr. Adam Finn, conducătorul studiilor care au testat eficienţa vaccinului, a declarat că acesta va juca un rol important în eforturile globale continue de combatere a pandemiei. Agenţia de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a aprobat și utilizarea vaccinului Moderna pentru copii cu vârsta între 6 și 11 ani.

Citiți și: Primul test de respiraţie aprobat pentru COVID-19


Notă autor:

https://www.bbc.com/news/health-61104594

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe