Newsflash
Internaționale

Primul test de respiraţie aprobat pentru COVID-19

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - apr. 22 2022
Primul test de respiraţie aprobat pentru COVID-19

FDA a acordat autorizaţie de urgenţă primului test de respiraţie ce vizează detectarea infecţiei cu SARS-CoV-2. Acesta identifică în aerul expirat componente chimice asociate infecţiei cu acest virus.

testrespiratieTestul, InspectIR COVID-19 Breathalyzer, are dimensiunile unui bagaj de mână, se poate transporta ușor și poate fi utilizat în cabinetele medicale și în unităţile mobile de testare. Oferă rezultate în mai puţin de trei minute. Sistemul separă și identifică cinci elemente chimice asociate infecţiei cu SARS-CoV-2.

Studiul care a implicat acest dispozitiv a identificat peste 91% dintre probele pozitive și aproape 100% dintre cele negative. O sensibilitate similară a fost regăsită și în cadrul altui studiu, care a analizat cazurile de infectare cu varianta Omicron.

Administraţia pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor din Statele Unite (FDA) subliniază însă că un rezultat pozitiv al testului ar trebui confirmat prin intermediul PCR. Potrivit președintelui Colegiului American al Medicilor Patologi, dr. Emily Volk, anunţul FDA sugerează că acest instrument are o acurateţe rezonabilă și că este relativ ușor de folosit.

Utilizarea lui la o scară largă depinde și de preţul la care va fi comercializat, acesta nefiind încă oferit publicităţii de compania producătoare. Autorizaţia acordată de FDA este un alt exemplu că inovaţia în domeniul testelor de diagnostic pentru COVID-19 are loc cu rapiditate.

Dr. Jeff Shuren, directorul Centrului pentru dispozitive și radiologie din cadrul FDA, declară că agenţia continuă să susţină dezvoltarea noilor teste de diagnostic pentru COVID-19 cu scopul de a rafina tehnologii care pot gestiona pandemia actuală și pot pregăti mai bine SUA pentru următoarea urgenţă de sănătate publică.

Autotestarea la domiciliu pentru COVID-19 poate fi mult mai convenabilă decât cea realizată într-o clinică sau într-un laborator. Doar 7% dintre cazurile de COVID-19 din SUA sunt detectate, iar specialiștii atrag atenţia că numărul real al cazurilor este de până la 14,5 ori mai mare decât cel raportat oficial, conform Institutului de Metrică și Evaluare pentru Sănătate.

În SUA, testele pozitive realizate în unităţi medicale sunt raportate către Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. Însă nu există nicio reglementare pentru a raporta testele efectuate la domicili

Citiți și: Vaccin cu virus inactivat împotriva COVID-19


Notă autor:

https://edition.cnn.com/2022/04/14/health/covid-breath-test/index.html
https://edition.cnn.com/2022/01/05/health/home-covid-19-test-how-to-report-tips-wellness/index.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe