Newsflash
Internaționale

Studiul RECOVERY, lansat în Africa de Sud

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - dec. 17 2021
Studiul RECOVERY, lansat în Africa de Sud

Cel mai mare studiu clinic care evaluează tratamente pentru COVID-19 a fost lansat în Africa de Sud. E a cincea ţară care participă la studiu, alături de Nepal, Indonezia, Vietnam și Marea Britanie.

recoveryTrei medicamente eficiente împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2 au fost descoperire de la începerea studiului, în anul 2020. Este vorba de dexametazonă, tocilizumab și un anticorp monoclonal cunoscut ca Ronapreve. Însă, odată cu evoluţia pandemiei, este necesară descoperirea de noi tratamente eficiente.

Sir Peter Horby, profesor de Boli Infecţioase la Universitatea Oxford și coordonatorul studiului, a declarat că este foarte încântat de alăturarea Africii de Sud în cadrul cercetării: „Oamenii de știinţă din această ţară, personalul medical și pacienţii au avut deja o contribuţie semnificativă în lupta cu pandemia, iar prin participarea lor vor contribui și la descoperirea noilor terapii”.

În Africa de Sud, studiul se va concentra iniţial pe evaluarea eficienţei utilizării unor doze mari de dexametazonă, comparativ cu dozele standard utilizate până acum. Unităţile medicale implicate vor fi Spitalele Universitare din Johannesburg, Cape Town, Bloemfontein și Durban, asigurându-se, astfel, participarea cât mai multor pacienţi la acest
studiu.

RECOVERY, dar și alte studii randomizate au demonstrat beneficiul utilizării corticosteroizilor precum dexametazona pentru pacienţii aflaţi în hipoxie, în timp ce alte cercetări care au inclus pacienţi cu forme severe de COVID-19 au arătat beneficiul utilizării dozelor mari de corticosteroizi. Însă utilizarea unor doze mari nu a fost comparată până acum cu utilizarea unor doze standard.

Citiți și: Adolescenţii, eligibili pentru doza booster


Notă autor:

https://www.ox.ac.uk/news/2021-12-10-recovery-trial-launches-south-africa

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe