Newsflash
Internaționale

Nou tratament cu anticorpi monoclonali

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - dec. 10 2021
Nou tratament cu anticorpi monoclonali

Marea Britanie a aprobat un nou tratament cu anticorpi monoclonali pentru COVID-19. Este vorba de sotrovimab, iar cercetătorii încearcă să determine dacă acesta este eficient și împotriva variantei Omicron.

        Medicamentul se administrează injectabil, iar molecula se leagă de virus și îl împiedică să pătrundă în celule. Într-un studiu clinic, o singură doză a redus riscul de spitalizare și de deces cu 79% la pacienţii adulţi cu risc crescut. Este al doilea medicament de acest tip pe care autorităţile britanice l-au aprobat. Ambele, sotrovimab și ronapreve, au eficienţă mai mare dacă sunt administate în stadiile precoce ale infecţiei, în primele cinci zile de la debutul simptomelor, conform Agenţiei de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate din Marea Britanie.

        Compania producătoare, GSK, a declarat că mai sunt necesare câteva teste pentru a evalua eficienţa medicamentului inclusiv împotriva variantei Omicron. Medicamentul ţintește proteina spike a virusului, care nu a dobândit mutaţii sau modificări majore. Potrivit experţilor, acest medicament este o șansă majoră pentru persoanele cu afecţiuni maligne hematologice, care sunt mai puţin protejate împotriva COVID-19 comparativ cu restul populaţiei.

 


Notă autor:

https://www.bbc.com/news/health-59502745

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe