Newsflash
Internaționale

Schimbările climatice au afectat sistemele de sănătate

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - nov. 4 2022
Schimbările climatice au afectat sistemele de sănătate

Medicii din Canada atrag atenţia asupra pericolului reprezentat de schimbările climatice.

image-from-rawpixel-id-2904238-jpegConcret, un bloc operator a fost închis din cauza incendiilor de vegetaţie, instrumentarul neputând fi păstrat steril din cauza fumului. Președintele Asociaţiei Medicale Canadiene a explicat că acest lucru este îngrijorător.

Un studiu publicat în revista The Lancet a concluzionat că la nivel global canicula, temperaturile extreme au efecte negative asupra pacienţilor cu boli pulmonare și cardiace, dar și asupra gravidelor; afectează somnul, cresc riscul de deces prin accidente și scad capacitatea de muncă și de a practica exerciţii fizice. De asemenea, bolile infecţioase precum malaria au la dispoziţie un sezon mai lung în care să acţioneze.

Numărul deceselor asociate cu temperaturile extreme a crescut cu 68% în perioada 2017-2021 comparativ cu 2000-2004, iar două treimi dintre ţări, la nivel mondial, au înregistrat mai multe zile cu risc foarte mare de incendii. În Canada, de exemplu, în 2021, valul de căldură din British Columbia a determinat 619 decese.

Citiți și: Nou parteneriat pentru a reduce povara cancerelor feminine

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe