Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Peste 35 de tineri din SUA au murit din cauza unui sindrom asociat COVID

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 27 august 2021, ora 10:45

Potrivit unui studiu din Statele Unite ale Americii, au fost înregistrate 4.404 cazuri și 37 de decese la persoane tinere din cauza sindromului inflamator multisistemic pediatric asociat COVID-19.

Sindromul inflamator multisistemic pediatric asociat COVID-19 ( PIMS) este o afecțiune rară, dar gravă care afectează copiii și adolescenții care s-au infectat cu SARS-CoV-2.

sindrom asociat COVID

„Din luna mai 2020, au fost diagnosticate 4.404 cazuri de PIMS la persoane cu vârste cuprinse între 0 și 20 de ani, iar 37 au murit”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

Ro Vaccinare

Potrivit sursei citate, Centrul pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor din Statele Unite (CDC) monitorizează atent cazurile de PIMS pentru o mai bună înțelegere a simptomelor acestei afecțiuni.

Etichete: PIMS SARS-Cov-2 decese COVID simptome

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.