Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

OMS lansează o campanie anti-fumat

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 8 decembrie 2020, ora 12:13

Organizația Mondială a Sănătății lansează astăzi o campanie globală cu durata de un an pentru Ziua Mondială Fără Tutun (ediția din 2021) – „Commit to Quit During COVID-19”.

Cu această ocazie, OMS, va lansa o nouă provocare în mediul online (Quit Challenge sau provocarea de a renunța la fumat) pe WhatsApp și va publica „Peste 100 de motive pentru a renunța la fumat”.

fumator

Pandemia de COVID-19, se arată într-un comunicat de presă al OMS, a determinat milioane de fumători să spună că își doresc să renunțe la tutun. Campania va oferi sprijin pentru cel puțin 100 de milioane de oameni, pe măsură ce aceștia încearcă să renunțe la fumat, prin intermediul unor comunități alcătuite din persoane care au abandonat deja acest viciu.

Potrivit sursei citate, „Commit to Quit During COVID-19” va ajuta la crearea unor medii mai sănătoase care vor contribui la renunțarea la fumat, prin intermediul promovării unor politici publice mai puternice în sensul renunțării la fumat, prin creșterea accesului oamenilor la servicii de renunțare la fumat, prin creșterea gradului de conștientizare asupra tacticilor folosite de cei din industria tutunului etc.

OMS, împreună cu partenerii săi, va crea și va construi comunități digitale în care oamenii pot găsi suportul social de care au nevoie pentru a renunța la fumat. Accentul se va pune pe povara uriașă a țărilor în care locuiesc cei mai mulți fumători.

Totodată, OMS întâmpină noile contribuții de la partenerii săi, unii inclusiv din sectorul companiilor private care și-au oferit susținerea, cum ar fi: Amazon Web Services, Cipla, Facebook, GlaxoSmithKline, Google, Johnson & Johnson, Praekelt, Soul Machines și WhatsApp.

„Fumatul ucide 8 milioane de oameni pe an, dar dacă fumătorii au nevoie de mai multă motivație pentru a renunța la acest obicei, pandemia oferă imboldul necesar”, a declarat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

Mai multe detalii pe site-ul www.who.int.

Etichete: antifumat renuntare fumat renuntare la fumat campanie oms OMS director OMS fumatori fumat

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.