Newsflash
Internaționale

Mesajul Biroului OMS pentru Europa, de Ziua mondială de luptă împotriva TB

de Florentina Ionescu - mar. 24 2023
Mesajul Biroului OMS pentru Europa, de Ziua mondială de luptă împotriva TB

Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei este marcată la 24 martie, iar cu această ocazie, reprezentanții Biroului OMS pentru Europa au transmis un mesaj.

În esență, mesajul doctorului Hans Kluge, director regional al Biroului OMS pentru Europa, este că trăim vremuri remarcabile pentru cei care lucrează în domeniul tuberculozei (TB). 

tuberculoza in regiunea europeana a oms

El crede cu tărie că această boală poate fi eliminată. Însă avem nevoie urgentă de parteneriate mai puternice, consecvente și ferme între statele membre ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). 

Hans Kluge

„Trăim vremuri remarcabile pentru cei care lucrează în domeniul tuberculozei. Trebuie să profităm pe deplin de noile tehnologii, cum ar fi diagnosticarea moleculară rapidă; regimuri mai bune și mai scurte pentru prevenire, tratament și îngrijire; și soluții digitale inovatoare în domeniul sănătății”, a declarat dr. Hans Kluge (foto), Director Regional al Biroului OMS pentru Europa, conform paginii oficiale de Facebook a Biroului OMS pentru România (World Health Organization Office for Romania). 

tuberculoza in regiunea europeana a oms2

El a amintit că este nevoie urgentă de parteneriate mai puternice, consecvente și ferme între statele membre, agențiile donatoare și comunitățile afectate „dacă vrem să le furnizăm tuturor celor care trăiesc cu tuberculoză tratamentul și îngrijirea de care au nevoie”.

„Da, cred cu tărie că putem pune capăt tuberculozei! Și o putem elimina împreună!”, a conchis dr. Hans Kluge. 

24 martie: Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei  

tuberculoza in regiunea europeana a oms3

tuberculoza in regiunea europeana a oms4 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe