Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Italia: copil operat, deși părinții s-au opus transfuziei

Viața Medicală
L. Budin luni, 21 februarie 2022, ora 14:14

Un băiețel italian în vârstă de doi ani, ai cărui părinţi se opuneau să primească transfuzii cu sânge provenit de la persoane vaccinate anti-COVID-19, a fost operat cu succes.

El suferea de o patologie coronariană, informează EFE, preluată de Agerpres. Intervenția a avut loc după ce un tribunal le-a suspendat temporar autoritatea părinților.

copil-spital

Spitalul a fost nevoit să facă apel la un tribunal pentru minori, care i-a dat câştig de cauză, şi a putut astfel realiza intervenţia.

Surse sanitare au confirmat presei locale că tribunalul a numit un tutore legal pentru a autoriza intervenţia chirurgicală, căreia părinţii i se opuneau „din motive religioase”, având în vedere că în timpul operaţiei pe inimă băiatul trebuia să primească transfuzii de la donatori vaccinaţi anti-COVID-19.

Avocatul familiei a precizat că părinţii nu s-au împotrivit niciodată acestei operaţii, lucru reiterat şi judecătorului, însă au cerut „din motive religioase” ca sângele din transfuzii să provină de la persoane nevaccinate.

Cazul, care a ocupat prima pagină a ziarelor locale, l-a mobilizat inclusiv pe preşedintele Federaţiei Naţionale a Ordinelor Chirurgilor și Dentiștilor (FNOMCeO), Filippo Anelli, care a lansat un apel părinţilor copilului să asculte de sfatul medicilor.

Anelli a precizat că „protocoalele care reglementează donaţiile şi care nu permit alegerea unui donator anume sunt realizate în interesul pacienţilor, pentru ca procedurile să fie sigure”,  şi că „nu există niciun risc în privinţa sângelului provenit de la donatori vaccinaţi anti-COVID”.

Etichete: baiat operat italia transfuzie sange donatori vaccinati covid opozitie parinti

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.