Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Germania: masca, principalul mijloc de luptă împotriva noului val COVID

Viața Medicală
L. Budin joi, 4 august 2022, ora 16:23

Purtarea măştii este şi acum obligatorie în Germania, în transportul public, în spitale şi în centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice.

În Germania, masca va fi principalul mijloc de protecție împotriva valului COVID-19 aşteptat în toamnă, potrivit unui plan prezentat miercuri de guvernul de la Berlin, informează EFE și Agerpres.

masca-transport-comunnn

Conform planului prezentat, masca va fi obligatorie şi în transportul aerian, iar pentru accesul în centrele sanitare şi cele de îngrijire a vârstnicilor va fi obligatoriu şi un test COVID-19 negativ, cu excepţia persoanelor recent vaccinate sau trecute prin boală.

Landurile germane vor putea impune de asemenea purtarea măştii în alte spaţii închise, excepţii fiind prevăzute pentru activităţile sportive, pentru cele culturale şi sectorul HoReCa. Însă persoanele care vor beneficia de aceste excepţii vor fi cele vaccinate anti-COVID, care prezintă un test negativ ori care au trecut prin boală -  deci persoanele care vor prezenta certificatul verde.

În şcoli, masca va putea fi impusă numai dacă autorităţile regionale estimează că altfel nu pot fi menţinute cursurile cu prezenţă, purtarea ei putând fi stabilită ca obligatorie şi în spaţiile deschise dacă nu poate fi păstrată distanţarea fizică.

Landurile germane vor putea de asemenea să solicite testarea obligatorie în şcoli, grădiniţe şi centre pentru refugiaţi.

Alexandru Rafila: vor fi deschise centre de vaccinare în unităţi sanitare

Etichete: plan protectie germania nou val covid purtarea mastii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.