Newsflash
Internaționale

EMA evaluează doza a treia a vaccinului anti-COVID Moderna

de Dorina Novac - sept. 30 2021
EMA evaluează doza a treia a vaccinului anti-COVID Moderna

EMA a demarat evaluarea unei cereri pentru utilizarea unei doze de rapel din vaccinul Moderna, care ar trebui administrată la 6 luni după cea de-a doua doză la persoane de 12 ani și peste.

Dozele de rapel sunt administrate persoanelor vaccinate, adică persoanelor care și-au finalizat schema primară de vaccinare, pentru a restabili protecția după ce aceasta a scăzut.

Moderna

Comitetul EMA pentru medicamente de uz uman (Committee for Medicinal Products for Human Use – CHMP) va efectua o evaluare accelerată a datelor transmise de compania care comercializează vaccinul Spikevax (Moderna), care includ rezultatele unui studiu clinic în curs de desfășurare.

Pe baza acestei evaluări, CHMP va decide dacă se impun actualizări ale informațiilor despre produs. EMA va comunica în timp util rezultatul acestor evaluări.

„În timp ce această evaluare se află în curs de desfășurare, EMA și Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) și-au subliniat, într-o comunicare separată, opinia referitoare la necesitatea adăugării unor doze suplimentare și de rapel din vaccinurile COVID-19. Deși EMA și ECDC nu consideră urgentă introducerea dozelor de rapel pentru populația generală, EMA evaluează această cerere pentru a se asigura că sunt disponibile dovezi care să susțină administrarea de doze suplimentare, după cum este necesar”, se arată într-un comunicat al ANMDMR.

Potrivit sursei citate, recomandările cu privire la modul de administrare a vaccinurilor rămân atribuția grupurilor naționale de consultanță tehnică pentru imunizare (NITAG), care ghidează campaniile de vaccinare din fiecare stat membru al UE.

În timp ce EMA evaluează datele relevante, statele membre ar putea lua deja în considerare planurile pregătitoare pentru administrarea rapelurilor și dozelor suplimentare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe