Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

EMA evaluează doza a treia a vaccinului anti-COVID Moderna

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 30 septembrie 2021, ora 10:59

EMA a demarat evaluarea unei cereri pentru utilizarea unei doze de rapel din vaccinul Moderna, care ar trebui administrată la 6 luni după cea de-a doua doză la persoane de 12 ani și peste.

Dozele de rapel sunt administrate persoanelor vaccinate, adică persoanelor care și-au finalizat sch ema primară de vaccinare, pentru a restabili protecția după ce aceasta a scăzut.

Moderna

Comitetul EMA pentru medicamente de uz uman (Committee for Medicinal Products for Human Use – CHMP) va efectua o evaluare accelerată a datelor transmise de compania care comercializează vaccinul Spikevax ( Moderna), care includ rezultatele unui studiu clinic în curs de desfășurare.

Pe baza acestei evaluări, CHMP va decide dacă se impun actualizări ale informațiilor despre produs. EMA va comunica în timp util rezultatul acestor evaluări.

„În timp ce această evaluare se află în curs de desfășurare, EMA și Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) și-au subliniat, într-o comunicare separată, opinia referitoare la necesitatea adăugării unor doze suplimentare și de rapel din vaccinurile COVID-19. Deși EMA și ECDC nu consideră urgentă introducerea dozelor de rapel pentru populația generală, EMA evaluează această cerere pentru a se asigura că sunt disponibile dovezi care să susțină administrarea de doze suplimentare, după cum este necesar”, se arată într-un comunicat al ANMDMR.

Potrivit sursei citate, recomandările cu privire la modul de administrare a vaccinurilor rămân atribuția grupurilor naționale de consultanță tehnică pentru imunizare (NITAG), care ghidează campaniile de vaccinare din fiecare stat membru al UE.

În timp ce EMA evaluează datele relevante, statele membre ar putea lua deja în considerare planurile pregătitoare pentru administrarea rapelurilor și dozelor suplimentare.

Etichete: EMA Moderna persoane vaccinate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.