Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Cercetătorii ruși au testat pe ei înșiși un vaccin anti-COVID-19!

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 26 mai 2020, ora 13:55

Cercetătorii de la Centrul Național de Cercetare în Epidemiologie și Microbiologie din Rusia au testat pe corpul lor un vaccin împotriva COVID-19.

Potrivit agenției de știri Interfax, angajații Centrului Național de Cercetare în Epidemiologie și Microbiologie „Gamalei” din Rusia, care lucrează la dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19, au dezvoltat anticorpi.

vaccin rusia
Sursă imagine: Pixabay

 

„Vaccinul a fost testat pe cercetători, ca să fie protejați de epidemie și să continue să dezvolte vaccinul. Astfel toți cei care se ocupă de vaccinul pentru COVID-19 sunt protejați. (...) A fost verificată prezența anticorpilor de protecție, care neutralizează virusul”, a declarat Alexander Ghințburg, directorul Centrului Național de Cercetare în Epidemiologie și Microbiologie.

Acesta a anunțat că nu au fost observate efecte adverse, însă nu a precizat câți dintre cercetători s-au injectat de bună voie.

Alexander Ghințburg a mai declarat că producția de vaccin ar putea începe în august, dacă studiile vor avea succes. Cu toate acestea, el a menționat că nu ar fi posibilă furnizarea imediată a vaccinului pentru toată populația Rusiei.

Etichete: vaccin covid-19 Rusia anticorpi

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC