Newsflash
Internaționale

Cele mai bine și cele mai slab pregătite țări pentru epidemia COVID-19

de Dorina Novac - mar. 2 2020
Cele mai bine și cele mai slab pregătite țări pentru epidemia COVID-19

România se află printre țările cu un nivel mediu de pregătire pentru o eventuală epidemie, cum ar fi cea provocată de COVID-19, arată un infografic publicat de Statista.

Bazat pe raportul 2019 Global Health Security Index, care a analizat situația din 195 de țări, cercetarea arată că SUA, Marea Britanie, Olanda, Canada, Australia sunt cele mai bine pregătite pentru a lupta cu o pidemie.

Tarile cele mai bine pregatite

De asemenea, infograficul situează Guineea Ecuatorială, Somalia și Coreea de Nord în lista celor mai slab pregătite țări în cazul unei epidemii.

Astfel, potrivit sursei citate, România se situează pe locul 60 în clasament, cu un scor de 45.8. China, țara de origine de unde a provenit coronavirusul are scorul 48.2, iar Bulgaria cu 45.6.

Romania, unde se situeaza

Scorul mediu este de 40.2, la nivel mondial

Până în prezent, peste 3.000 de persoane au murit în întreaga lume și peste 89.700 au fost infectate, informează worldometers.info. Astfel, îmbolnăvirile au ajuns la 89.779, iar numărul celor care s-au tratat este de 45.512.

Bilanțul deceselor cauzate de COVID-19 a crescut în Italia, 34 de morți și peste 1.700 de persoane infectate.

Romania_infografic

Totodată, virusul continuă să se răspândească și în alte țări din Europa. Astfe, în Franța, de exemplu, peste 100 de persoane sunt infectate cu coronavirus. Iar în Germania au fost identificate 150 de cazuri.


Notă autor:

Sursă imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe