Newsflash
Internaționale

Alertă din partea OMS: remdesivir falsificat

de Florentina Ionescu - aug. 16 2021
Alertă din partea OMS: remdesivir falsificat

Organizația Mondială a Sănătății a emis o alertă referitoare la un produs medical. Este vorba despre remdesivir, care a fost falsificat în unele regiuni ale lumii.

În 13 august a.c., OMS a emis o alertă, explicând că mai multe loturi de remdesivir falsificat au fost identificate în regiunea OMS a celor două Americi. 

remdesivir

Alerta aceasta se referă la două loturi de remdesivir falsificat, sub formă injectabilă  100mg/20ml (5mg/ml). Loturile au fost identificate în regiunea OMS a celor două Americi. Aceste produse, deși se credea că sunt fabricate de GILEAD, erau falsificate.

Reprezentanții companiei GILEAD au confirmat că produsele remdesivir listate în această alertă sunt falsificate și că nu sunt fabricate de companie.

Aceste produse falsificate, potrivit site-ului OMS, au fost raportate la nivelul pacienților (inclusiv într-un spital), în Mexic, și sunt vândute în mod ilicit pe internet. 

alerta OMS remdesivir

Reamintim că remdesivir este un medicament antiviral cu spectru larg care a fost aprobat sau autorizat pentru folosirea de urgență pentru a trata COVID-19, în mai multe țări. Produsele identificate în această alertă sunt confirmate ca fiind falsificate pe baza că pe fiole este prezentată în mod greșit, deliberat identitatea lor, compoziția lor sau sursa lor. Compoziția recipientelor este necunoscută în prezent, iar experții efectuează analize de laborator.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe