Newsflash
Știri

Institutul Clinic Fundeni: s-a finalizat modernizarea secţiilor pediatrice

de L. Budin - aug. 1 2022
Institutul Clinic Fundeni: s-a finalizat modernizarea secţiilor pediatrice

Modernizarea duce la o îmbunătăţire semnificativă a calităţii serviciilor de cazare şi a dotării saloanelor destinate tratamentelor pacienţilor pediatrici cu afecţiuni grave.

Institutul Clinic Fundeni (ICF) anunţă modernizarea, cu ajutorul Fundaţiei Filantropice Metropolis, a celor două secţii de pediatrie. 

institutul_clinic_fundeni
Sursă foto: Facebook Institutul Clinic Fundeni

 

Potrivit unui comunicat al ICF transmis Agerpres, au fost modernizate saloanele şi spaţiile conexe din cele două secţii de pediatrie şi s-a reuşit integrarea în fiecare salon a grupurilor sanitare proprii. De asemenea, fiecare pat a fost dotat cu console medicale, bare pentru susţinerea echipamentelor, sisteme pentru apelare asistente şi prize pentru conectarea la aer comprimat şi oxigen.

Toate finisajele încăperilor au fost realizate din materiale special alese pentru a permite realizarea unor condiţii sanitare la standarde internaţionale. Totodată, au fost instalate sisteme de încălzire a apei pentru a reduce impactul problemelor generate de dificultăţile de aprovizionare prin intermediul reţelelor publice.

Având în vedere statusul de imunodepresie severă al majorităţii pacienţilor care apelează la serviciile medicale oferite în cadrul Institutului (pacienţi oncologici, cu imunosupresie dată de boală/tratament, pacienţi post-transplant, pacienţi cu boală cronică de rinichi în program de hemodializă etc.) se impune crearea unor condiţii speciale care să asigure (inclusiv din punct de vedere epidemiologic) măsuri speciale de izolare şi prevenire a infecţiilor nosocomiale (...) Sperăm că am reuşit să venim în sprijinul pacienţilor pediatrici cu afecţiuni grave care necesită terapii medicale speciale şi pe care, de cele mai multe ori, medicii de la Fundeni reuşesc să le implementeze cu succes oferind astfel micuţilor pacienţi o nouă şansă la viaţă”, au declarat reprezentanţii Fundaţiei Filantropice Metropolis.

La rândul său, managerul Institutului Clinic Fundeni din Bucureşti, prof. univ. dr. Anca Coliţă, a afirmat că o astfel de iniţiativă salutară a Fundaţiei Filantropice Metropolis „nu poate să arate decât generozitate, dragoste şi respect faţă de toţi cei implicaţi în derularea actului medical”, dar mai ales faţă de micuţii pacienţi, care prezintă afecţiuni grave.

Pentru toţi aceştia, efortul susţinut al reprezentanţilor Fundaţiei vine astăzi, prin finalizarea proiectului de modernizare a celor două secţii de pediatrie, să aducă un plus consistent din perspectiva condiţiilor de spitalizare care creează acum premisele reducerii semnificative a unor posibile complicaţii infecţioase specifice tratamentelor aplicate”, a subliniat managerul ICF.

Potrivit prof. univ. dr. Anca Coliţă, 50% din copiii diagnosticaţi cu leucemii acute sau limfoame maligne vin la Fundeni.

Alis Grasu: deficit de personal și de medici la serviciile județene de ambulanță

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe