Institutul Național de Sănătate Publică, în calitate de partener, anunță implementarea proiectului ROCCAS 3 pentru screeningul cancerului colorectal.
Titlul complet al proiectului este „ROCCAS 3: Consolidarea capacității sistemului de sănătate pentru implementarea sustenabilă a programului național organizat de screening în cancerul colorectal”, se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul insp.gov.ro.
În parteneriat cu Institutul Clinic Fundeni, Institutul Național de Sănătate Publică implementează începând cu luna iunie a anului 2024 proiectul ROCCAS 3: Consolidarea capacității sistemului de sănătate pentru implementarea sustenabilă a programului național organizat de screening în cancerul colorectal. Perioada de implementare a proiectului este 31 mai 2024 – 30 noiembrie 2028 (54 de luni).
Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creșterea calității serviciilor de asistență medicală primară, comunitară, a serviciilor oferite în regim ambulatoriu și dezvoltarea capacității la nivel regional de a implementa programul de screening pentru cancerul colorectal și consolidarea serviciilor preventive prin:
1. Actualizarea și dezvoltarea a cinci instrumente de lucru:
2. Derularea de acțiuni de formare/actualizare de competențe pentru 1.134 de persoane, personal medical și non-medical, implicate în implementarea programului de screening pentru cancerul colorectal în cele 8 regiuni de dezvoltare ale României (Sud, Sud-Est, Sud-Vest, Nord-Est, Centru, Vest, Nord-Vest și București-Ilfov) ce activează în instituții publice medicale sau în contract cu CNAS/ angajați în cadrul autorităților sistemului public de sănătate;
3. Monitorizarea respectării standardelor de calitate și sprijin acordat promotorilor proiectelor regionale de screening (etapa 2) în vederea facilitării implementării unor programe de prevenție la nivel național și de calitate dedicate exclusiv persoanelor vulnerabile sau dezavantajate socio-economic, în vederea lărgirii accesului egal și în timp util la servicii de calitate, sustenabile, inclusiv servicii care promovează îngrijire orientată către persoane.
Manager de proiect este: prof. dr. Mircea Mănuc, informații suplimentare se pot obține la adresa de e-mail: roccas.trei@gmail.com.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe