Newsflash
ACTUALITATE Știri

Institutul „Cantacuzino” a participat la exercițiul Resilience Dome 2023

de Florentina Ionescu - mai 26 2023
Institutul „Cantacuzino” a participat la exercițiul Resilience Dome 2023

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din Capitală a participat recent la exercițiul „Resilience Dome 2023: Black Tide”. Imagini din timpul exercițiului puteți vedea în galeria foto.

O echipă de experți din Serviciul protecție medicală a Institutului „Cantacuzino”, formată din căpitan medic Goian Mihaela și CS III biolog Ionescu Lucia, a participat la etapa cu forțe în teren a Exercițiului Resilience Dome 2023: Black Tide. 

Exercițiul a fost organizat de Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență, se arată pe pagina de Facebook a Institutului „Cantacuzino”. 

Acțiunea acestei echipe de experți a constat în recoltarea de probe biologice din aer și de pe suprafețe. La fața locului s-au efectuat teste rapide ce au evidențiat probabilitatea existenței unui produs biologic bacterian. 

„Probele recoltate au fost transportate în condiții biohazard în laboratorul  nostru specializat, unde se vor executa teste genomice și proteomice, rezultatele urmând să fie raportate conducerii exercițiului”, au precizat reprezentanții Institutului „Cantacuzino”. 


Galerie imagini (5)

În parteneriat cu Ministerul Sănătății și alte instituții

Exercițiul „Resilience Dome 2023: Black Tide” este organizat de Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului, MAI, MApN, Metrorex, Ministerul Sănătății, și alte instituții. MApN participă la exercițiu prin Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” și alte entități.

Scopul exercițiului este de a testa procedurile de răspuns și a îmbunătăți capacitatea autorităților de a face față unei serii de evenimente complexe, implicând amenințări din domeniul tehnologiilor emergente, cyber, din domeniul situațiilor de urgență și al altor situații cu impact major în planul ordinii și siguranței publice.  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe