Newsflash
Hi-tech & Gadgets Știri

CieH: prototip de proteză printată 3D, pentru o pacientă de 5 ani

de Florentina Ionescu - mai 9 2023
CieH: prototip de proteză printată 3D, pentru o pacientă de 5 ani

La Centrul de Inovație și e-Health din cadrul UMF „Carol Davila” București a fost creată o proteză de membru superior pentru a ajuta o pacientă în vârstă de 5 ani.

Centrul de Inovație și e-Health (CieH) din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București anunță implementarea unui prototip de proteză de membru superior, printată 3D pentru o pacientă în vârstă de 5 ani. Fetița este diagnosticată cu o malformație congenitală a mâinii, tulburare de spectru autism și tulburare hiperkinetică. 

 

„Inovația și tehnologia au adus o schimbare semnificativă în modul în care putem ajuta pacienții cu nevoi speciale și aceasta implementare de succes a unei proteze printate 3D demonstrează puterea și avantajele acestei tehnologii”, spun reprezentanții CieH pe o rețea socială

 

Echipa de ingineri din cadrul Centrului de Inovație și e-Health, medicii pacientei și aparținătorii au lucrat pentru a crea acest prim design personalizat pentru proteza membrului superior. 

 

„Prin utilizarea scanării 3D și printării 3D, am putut crea o proteză adaptată nevoilor pacientei noastre, cu dimensiunea și forma perfectă pentru a-i oferi mobilitate și funcționalitate. Urmează o perioadă de monitorizare a modului în care pacienta va utiliza proteza, iar noi ne vom concentra pe îmbunătățirea modelului. Pe parcurs vom reveni cu noi informații”, au transmis cei din echipa CieH. 

 

Aceasta inovație deschide drumul pentru viitorul tehnologiei medicale, permițând crearea de dispozitive personalizate și la un cost mai accesibil pentru pacienți.

 

„Suntem mândri de succesul acestui prim prototip și vom continua să ne angajăm în cercetarea și dezvoltarea de soluții inovatoare pentru a îmbunătăți viața pacienților noștri.”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe