Newsflash
Industria farmaceutică

Un producător autohton de medicamente a început producția de dezinfectanți pentru mâini

de Dorina Novac - dec. 7 2020
Un producător autohton de medicamente a început producția de dezinfectanți pentru mâini

Zentiva România a demarat producția de dezinfectanți pentru mâini, după ce a primit autorizarea produselor în categoria biocide din partea Ministerului Sănătății.

Potrivit unui comunicat de presă, acest demers vine ca răspuns la nevoia crescută de protecție a populației împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2.

dezinfectant maini
Sursă imagine: Pixabay

„La începutul pandemiei, Zentiva România a produs dezinfectanți pentru mâini, producția fiind la acel moment destinată exclusiv protecției propriilor angajați și profesioniștilor din linia 1 din domeniul sanitar. Peste 7.000 de medici din spitale, medici de familie, personal medical și farmaciști au beneficiat de dezinfectanți (...)”, se arată în comunicatul companiei.

Sursa citată precizează că noul produs este încadrat la categoria produs biocid din grupa principală I (dezinfectant), și este destinat dezinfecției igienice a mâinilor, cu efect bactericid.

Produsul este disponibil în farmacii sub formă de soluție în concentrație de 75% alcool, în recipiente de 100 ml.

„Biocidele-dezinfectanți pentru populație pe care le fabricăm acum se înscriu în politica de adaptare asumată de companie în această perioadă, pentru a asigura disponibilitatea și accesibilitatea produselor necesare pacienților din România”, a declarat Simona Cocoș, director general Zentiva România și Republica Moldova.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe