Newsflash
Industria farmaceutică

O nouă companie farmaceutică globală intră și în România

de Redacția Viața Medicală - iun. 11 2021
O nouă companie farmaceutică globală intră și în România

S-a lansat Organon, o nouă companie farmaceutică globală, dedicată exclusiv sănătății femeilor. Aceasta are o prezență puternică în lume, inclusiv în România.

Organon a fost formată printr-un spin-off al gigantului farma Merck, cunoscut ca MSD, și se lansează cu un portofoliu de peste 60 de medicamente și produse într-o gamă de domenii terapeutice pentru sănătatea femeilor.

Compania Organon are peste 9.000 de angajați în întreaga lume și se va dedica exclusiv femeilor, punând accent pe sănătatea reproductivă și pe probleme de sănătate și afecțiuni specifice acestora. La momentul lansării, portofoliul companiei este format din peste 60 de medicamente și produse ce vor avea o amprentă internațională, incluzând România, și va deservi oamenii din peste 140 de piețe. Aproape 80% din veniturile anuale ale companiei, de aproximativ 6,5 miliarde de dolari, vor fi generate în afara SUA.

Cu un puternic focus pe egalitatea de gen, Organon are un consiliu de administrație format dintr-o prezență feminină majoritară ce acoperă 70% din funcții, reprezentarea femeilor în consiliul de administrație fiind astfel mai mare decât în orice companie S&P 500 din domeniul sănătății.

Nu există nicio altă companie medicală care să aibă amprenta noastră globală și care să se dedice exclusiv poziționării femeilor în centru și care să se concentreze pe identificarea medicamentelor și soluțiilor de care au ele nevoie atât de urgent”, a declarat Kevin Ali, director executiv al Organon.

Pentru a-și urmări scopul de a identifica provocările din domeniul sănătății femeilor, Organon a dezvoltat „Zidul Vocilor”, o instalație multimedia formată dintr-o colecție de voci feminine din întreaga lume ce își descriu experiențele. Instalația a fost prezentată în fața bursei din New York odată cu ziua listării companiei pe bursă.

wall of voices
Instalația Wall of Voices prezentată pe fațada Bursei newyorkeze la lansarea Organon

De prea mult timp, pentru prea multe afecțiuni frecvente femeilor li s-a spus să accepte și să normalizeze aceste afecțiuni ca fiind parte a vieții lor. Misiunea Organon este să schimbe această concepție. Sperăm să descoperim abilitatea de a identifica mai devreme bolile, capacitatea de a modifica evoluția bolilor sau a condițiilor de asistență medicală și, în cele din urmă, să îmbunătățim calitatea vieții femeilor în toate etapele, spune Sandy Milligan, Head of Research & Development al Organon.

Femeile de peste tot din lume sunt încurajate să continue să își împărtășească experiențele pe „Zidul Vocilor” digital accesând HereForHerHealth.com.

Prin filozofia sa de cercetare și dezvoltare, Organon își propune să identifice și să avanseze opțiuni de servicii de sănătate pentru femei, iar capacitățile globale extinse ale companiei în dezvoltarea clinică și siguranța pacienților, în regulatory & medical affairs fac ca aceasta să fie bine poziționată pentru a identifica medicamente promițătoare, diagnostice și dispozitive ce au cel mai mare potențial de a influența pozitiv sănătatea femeilor.

Organon are trei piloni esențiali care vor beneficia de reînnoirea managementului și a investițiilor comerciale: Sănătatea femeilor ce are ca focus NEXPLANON (implant cu etonogestrel), o metodă contraceptivă reversibilă cu durată lungă de acțiune, și care include și segmentele de contracepție și fertilitate, alături de achiziția propusă și recent anunțată a Alydia Health, o companie de dispozitive medicale axată pe prevenirea morbidității și mortalității materne cauzate de hemoragie postpartum (HPP) sau sângerări uterine postpartum anormale; Medicamente Biosimilare: un pilon cheie de creștere cu produse disponibile în diferite părți ale lumii, inclusiv RENFLEXIS (infliximab-abda) și BRENZYS (etanercept) în imunologie și ONTRUZANT (trastuzumab-dttb) în oncologie. Expertiza Organon constă în comercializarea acestor produse în întreaga lume; Mărci consacrate: 49 de produse bine cunoscute în zonele respiratorii, cardiovasculare, dermatologice și non-opioide.

 


Notă autor:

Organon (NYSE: OGN) este o companie globală activă în domeniul serviciilor de sănătate, ce a fost formată printr-un spin-off al companiei Merck, cunoscută sub numele de MSD în afara Statelor Unite și Canada. Noua companie se va concentra pe îmbunătățirea sănătății femeilor de-a lungul vieții acestora, și va avea un portofoliu de peste 60 de medicamente și produse într-o gamă de domenii terapeutice. Având în prim plan portofoliul de sănătate dedicat reproducerii, alături de o afacere în expansiune cu biosimilare, precum și de o franciză stabilă de medicamente consacrate, produsele Organon produc fluxuri de numerar puternice care vor sprijini investițiile în oportunitățile viitoare pentru creșterea în domeniul sănătății femeilor, inclusiv pentru dezvoltarea afacerii. În plus, Organon urmărește oportunități pentru a colabora cu inovatori biofarmaceutici care doresc să-și comercializeze produsele prin valorificarea amplorii și prezenței pe piețele internaționale cu creștere rapidă.

ETICHETEorganon

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe