Newsflash
Industria farmaceutică

O companie farmaceutică de la noi a obținut certificarea „Top Employer”

de Florentina Ionescu - ian. 21 2022
O companie farmaceutică de la noi a obținut certificarea „Top Employer”

Un producător local de medicamente din țara noastră a primit recent certificarea „Top Employer” în România.

Zentiva, producător local de medicamente din România, a primit certificarea internațională Top Employer, care confirmă eforturile companiei de a dezvolta și implementa procese de resurse umane, oferind echipei locale cele mai bune oportunități de lucru și de dezvoltare. 

Vă recomandăm să citiți: Asociația Producătorilor de Medicamente Generice are un nou președinte 

medicamente companie farma zentiva top employers
Fotografie creată de Polina Tankilevitch, de la Pexels

Certificarea a fost obținută în urma unui audit amplu realizat de către reputata companie internațională Top Employer Institute, potrivit unui comunicat de presă transmis redacției.

Astfel, au fost analizate politicile și bunele practici ale companiei menționate, care acoperă șase domenii ale resurselor umane și 20 de subiecte, precum: strategia de resurse umane, mediul de lucru, achiziția de talente, învățare-dezvoltare, bunăstarea angajaților și echilibrul dintre viața profesională și cea personală, diversitate, incluziune și altele.

Pentru acest producător de medicamente este prima dată când participă la procesul de certificare Top Employer, rezultatul fiind o recunoaștere internațională a culturii companiei.

„Suntem foarte mândri de colegii noștri care au păstrat viu de-a lungul a șase decenii spiritul frumos al Zentiva, o companie căreia îi pasă. (...) Le suntem datori membrilor echipei noastre pentru dăruirea, performanța și responsabilitatea lor față de comunitate, pacienți și colegi. Vom continua să-i răsplătim pe membrii echipei noastre, oferindu-le un mediu de lucru sigur, atrăgător, în care să poată crește, să se dezvolte și să se simtă împliniți. Doresc să dedic această recunoaștere tuturor colegilor, pentru că ei sunt inima companiei”, a declarat Simona Cocoș, director general Zentiva România și Moldova.

60 de ani de prezență pe piața din România

Compania farmaceutică primește certificarea ca angajator de top în contextul aniversării în anul 2022 a 60 de ani de prezență pe piața din România în serviciul pacienților și al personalului medical. 

Taxa clawback sufocă producţia internă de medicamente 

La nivel local, compania deține fabrica Zentiva, fondată în 1962 în București, unitate de producție care funcționează încă de la lansare fără nicio zi de întrerupere, și fabrica Labormed, lansată în anul 2007.

Un reper pentru producția locală de medicamente, compania are acum în România peste 1350 de angajați în mai multe entități, inclusiv în cele două unități de producție, compania fiind cel mai mare producător local de medicamente, lider în volume pe piața totală (medicamente cu și fără prescripție) și lider în volume și valoare a pieței de medicamente generice din România*.

Compania furnizează medicamente moderne atât de necesare milioanelor de pacienți din România și alte țări europene și s-a adaptat constant în toate circumstanțele pentru a răspunde nevoilor sistemului de sănătate.

Certificarea a fost, de asemenea, acordată Zentiva și în Republica Cehă, țara de origine a grupului Zentiva.

*Sursa IQVIA YTD Oct 2021 (ianuarie – octombrie 2021) 

Zentiva lansează o gamă de suplimente alimentare pentru femei 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe