Newsflash
Știri

IGSU va achiziţiona 122 de ambulanţe de tip A

de L. Budin - mar. 20 2023
IGSU va achiziţiona 122 de ambulanţe de tip A

Vehiculele sunt dotate cu defibrilator semiautomat şi cu alte echipamente medicale specifice, a informat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Cele 122 de ambulanţe de tip A sunt destinate serviciilor publice de ambulanţă. Contractul, semnat săptămâna trecută, făcea parte dintr-un acord-cadru care expira în două zile, dar în urma discuţiilor între părţi  - IGSU şi societatea comercială - , firma a acceptat în cele din urmă semnarea contractului, aplicând corecţiile de preţ în conformitate cu legislaţia în vigoare, au precizat reprezentanții instituției, citați de Agerpres.

ambulanta-protest-wikimedia
Sursă foto: Wikimedia Commons

 

Fondurile pentru achiziţia acestor ambulanţe provin din Programul Operaţional Regional şi nu fac parte din cele alocate celor 1.200 ambulanţe de urgenţă de tip B şi C, pentru care specificaţiile tehnice au fost finalizate, urmând a începe consultările de piaţă, precizează IGSU.

La începutul anului, la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, s-a întrunit o comisie de specialişti cu reprezentare largă, atât din cadrul serviciilor de ambulanţă, cât şi din cadrul UPU-SMURD şi al inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, care a urmărit revizuirea specificaţiilor tehnice pentru ambulanţele de urgenţă care vor fi achiziţionate, astfel încât dotarea acestora să fie în conformitate cu toate evoluţiile tehnicii şi a tehnologiilor medicale actuale.

Dintre cele 1.200 ambulanţe care vor fi achiziţionate din fonduri europene nerambursabile, cea mai mare parte vor fi direcţionate către serviciile publice de ambulanţă, iar restul către SMURD, arată IGSU.

O doctoriță a renovat și a modernizat unul dintre saloanele de la SCJU Arad

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe