Newsflash
Internaționale

Hidroxiclorochina nu previne infecţia cu virusul SARS-CoV-2

de Dr. Diana Andronache - mar. 12 2021
Hidroxiclorochina nu previne infecţia cu virusul SARS-CoV-2

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, prin Grupul de Dezvoltare a Ghidurilor (GDG), se poziţionează puternic împotriva utilizării hidroxiclorochinei în scopul prevenirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

poza 3

Această recomandare se bazează pe dovezile obţinute în șase studii clinice în care au fost incluși peste 6.000 de participanţi cu și fără expunere documentată la o persoană confirmată cu COVID-19. Potrivit datelor, administrarea hidroxiclorochinei nu a avut niciun efect semnificativ asupra ratei de deces sau asupra necesităţii de internare în spital.

Astfel, GDG consideră că acest medicament nu mai reprezintă o prioritate în domeniul de cercetare și că resursele ar trebui utilizate pentru evaluarea medicamentelor mai promiţătoare în ceea ce privește prevenţia COVID-19. Pe măsură ce vor fi disponibile mai multe date, vor fi publicate toate medicamentele care pot fi administrate în scop profilactic pentru infecţia cu SARS-CoV-2.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe