Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Telemedicina folosită la pacienții cu AVC a însemnat prognosticuri mai bune

de Florentina Ionescu - mar. 3 2021
Telemedicina folosită la pacienții cu AVC a însemnat prognosticuri mai bune

Multe spitale nu au echipe care să îngrijească pacienții cu AVC 24 din 24. Pentru a face față acestui deficit, multe spitale din SUA oferă consulturi prin telemedicină cu ajutorul medicilor specialiști în AVC care se pot afla la sute de kilometri depărtare.

Un studiu de la Universitatea Harvard publicat recent arată că indivizii care primesc îngrijiri pentru accidentul vascular cerebral (AVC) la unitățile medicale care oferă consulturi prin intermediul telemedicinei (telestroke sau stroke telemedicine) se simt mai bine decât pacienții care primesc îngrijiri medicale în astfel de spitale care nu oferă astfel de servicii de telemedicină, potrivit cercetătorilor de la Blavatnik Institute din cadrul Harvard Medical School (HMS), scrie medicalxpress.com

AVC telemedicina pacienti cu AVC prognostic mai bun

Studiul acesta a fost publicat online în 1 martie, în JAMA Neurology, și reprezintă prima analiză din SUA a prognosticurilor pacienților la care a fost folosită telemedicina / telestroke.

Sursa citată precizează că studiul arată că acele persoane care primesc îngrijiri medicale în spitalele americane care oferă telemedicină pentru evaluarea AVC-ului au parte de îngrijiri superioare și au șanse mai mari de supraviețuire de pe urma accidentelor vasculare cerebrale decât pacienții care au mers la spitale similare care nu aveau servicii de telemedicină / telestroke.

Serviciile de telemedicină evaluate în cadrul acestui studiu permit spitalelor fără expertiză locală în tratarea AVC-ului să facă legătura între pacienți și medicii neurologi care sunt specializați în tratarea unui AVC. Folosind imaginile video, experții aflați la distanțe mari pot să examineze virtual un individ cu simptome care sugerează un accident vascular cerebral, pot să analizeze investigațiile radiologice, pot face recomandări cu privire la cel mai bun plan de tratament.

Telemedicina pentru AVC / telestroke, potrivit sursei citate, este acum în folosință în aproape o treime dintre spitalele din Statele Unite ale Americii.

„Rezultatele noastre oferă dovezi importante cum că telemedicina pentru AVC îmbunătățește prognosticul și poate salva vieți”, a declarat autorul senior al studiului, Ateev Mehrotra, profesor de medicină la HMS, care lucrează și la Beth Israel Deaconess Medical Center.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe