Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Stimularea plasticităţii sinaptice

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 27 mai 2022

Cercetătorii au creat un dispozitiv de dimensiuni nanometrice, care stimulează simultan neuronii și sinapsele într-o celulă unitară.

poza2pEste vorba de un dispozitiv de memorie neuromorfă, acest concept fiind un pas important către îndeplinirea obiectivului de a recrea în mod riguros creierul uman cu ajutorul dispozitivelor semiconductoare.

În dispozitivul creat, amintirile pe termen scurt și lung coexistă, acesta utilizând instrumente de memorie volatile și nevolatile, care imită caracteristicile neuronilor și ale sinapselor.

„Neuronii și sinapsele interacţionează între ele pentru a stabili funcţii cognitive, precum memoria și învăţarea, astfel încât stimularea ambelor este un element esenţial pentru inteligenţa artificială inspirată de creier.

Dispozitivul de memorie neuromorfă dezvoltat imită și efectul de reeducare ce permite învăţarea rapidă a informaţiilor uitate prin implementarea unui efect de feedback pozitiv între neuroni și sinapse”, explică profesorul Keon Jae Lee, cercetător în cadrul studiului.

Citiți și: Evaluarea genetică în aprecierea răspunsului la tratament

Etichete: dispozitiv memorie neuromorfa neuroni sinapse

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.