Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Stimularea plasticităţii sinaptice

de Dr. Diana Andronache - mai 27 2022
Stimularea plasticităţii sinaptice

Cercetătorii au creat un dispozitiv de dimensiuni nanometrice, care stimulează simultan neuronii și sinapsele într-o celulă unitară.

poza2pEste vorba de un dispozitiv de memorie neuromorfă, acest concept fiind un pas important către îndeplinirea obiectivului de a recrea în mod riguros creierul uman cu ajutorul dispozitivelor semiconductoare.

În dispozitivul creat, amintirile pe termen scurt și lung coexistă, acesta utilizând instrumente de memorie volatile și nevolatile, care imită caracteristicile neuronilor și ale sinapselor.

„Neuronii și sinapsele interacţionează între ele pentru a stabili funcţii cognitive, precum memoria și învăţarea, astfel încât stimularea ambelor este un element esenţial pentru inteligenţa artificială inspirată de creier.

Dispozitivul de memorie neuromorfă dezvoltat imită și efectul de reeducare ce permite învăţarea rapidă a informaţiilor uitate prin implementarea unui efect de feedback pozitiv între neuroni și sinapse”, explică profesorul Keon Jae Lee, cercetător în cadrul studiului.

Citiți și: Evaluarea genetică în aprecierea răspunsului la tratament

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe