Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Proceduri medicale ghidate de la distanţă cu un joystick

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 29 aprilie 2022

Un grup de ingineri a dezvoltat un sistem telerobotic care ar putea oferi pacienţilor tratament endovascular în intervalul de timp critic de după producerea unui accident vascular cerebral.

poza3Sistemul robotizat, ale cărui mișcări sunt controlate cu ajutorul magneţilor, este conceput pentru a fi gestionat de la distanţă în intervenţia endovasculară, o procedură efectuată în situaţii de urgenţă pentru a trata accidentele vasculare cerebrale ischemice.

Sistemul are în componenţa sa un braţ robotic cu un magnet atașat la încheietura mâinii, iar cu ajutorul unui joystick modificat și al unor imagini live, medicii pot gestiona de la distanţă orientarea magnetului și pot manevra braţul pentru a ghida un fir magnetic moale și subţire prin sistemul vascular.

Astfel, medicii pot interveni în perioada critică, după debutul unui accident vascular cerebral, atunci când tratamentul trebuie administrat cât mai rapid pentru a reduce la a reduce la minimum orice afectare cerebrală.

Citiți și: Exerciţiile fizice în sarcină, benefice pentru făt

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/04/220413141617.htm

Etichete: interventie endovasculara avc joystick accident vascular cerebral

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.