Newsflash
Internaționale

Exerciţiile fizice în sarcină, benefice pentru făt

de Dr. Diana Andronache - apr. 29 2022
Exerciţiile fizice în sarcină, benefice pentru făt

Exerciţiile fizice efectuate în timpul sarcinii îmbunătăţesc profilul metabolic al copiilor, chiar dacă mama asociază factori de risc precum obezitatea sau are un regim alimentar bogat în grăsimi.

poza4Activitatea fizică efectuată în timpul sarcinii pare să ofere o mulţime de beneficii fătului. Un nou studiu a demonstrat că exerciţiile fizice efectuate de mamă în timpul sarcinii îmbunătăţesc profilul metabolic al copiilor, chiar dacă mama asociază factori de risc, precum obezitatea, sau are un regim alimentar bogat în grăsimi.

Activitatea fizică determină placenta să secrete SOD3 (superoxid dismutază 3), o proteină cu rol-cheie în transmiterea beneficiilor către copil, care pare să reducă riscul acestuia de a dezvolta diabet zaharat de tip 2.

Citiți și: Proceduri medicale ghidate de la distanţă cu un joystick


Notă autor:

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/04/220414110845.htm

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe