Newsflash
Internaționale

Germania nu renunţă la carantina COVID obligatorie

de L. Budin - apr. 6 2022
Germania nu renunţă la carantina COVID obligatorie

Ministrul german al Sănătății şi-a schimbat radical punctul de vedere, îngrijorat de faptul că anularea carantinării bolnavilor de COVID ar putea să ducă la un număr mai mare de infectări.

Germania a decis să nu renunţe deocamdată la carantina obligatorie pentru persoanele diagnosticate cu COVID-19, a anunţat ministrul Sănătăţii din această ţară, informează Reuters și Agerpres.

covid-germania

Noul coronavirus nu este o răceală. De aceea trebuie să continuăm cu izolarea după infectare”, a declarat, pe Twitter, ministrul german al Sănătăţii.

El a recunoscut că a făcut o greşeală atunci când a sugerat că țara sa ar trebui să renunţe la carantina obligatorie.

În virtutea reglementărilor existente, germanii diagnosticaţi cu COVID-19 trebuie să intre în carantină obligatorie pentru cel puţin şapte zile. Ministrul Lauterbach a sugerat săptămâna trecută modificarea acestei dispoziţii şi transformarea ei într-o perioadă de autoizolare voluntară de cinci zile, urmată de recomandarea efectuării unui test COVID-19 la încheierea acelei perioade.

Autorităţile au purtat discuţii și despre obligativitatea vaccinării anti-COVID, însă ideea n-a mai fost susținută după ce s-a constatat că varianta Omicron duce la mai puţine cazuri grave. Doar germanii de peste 60 de ani vor fi obligați să se vaccineze, începând din octombrie 2022.

EMA: vaccinul spaniol eficient împotriva Omicron, în procedură de examinare

Scandal la maternitate: 300 de sugari morți sau cu leziuni cerebrale

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe