Newsflash
Știri

Rafila: în unităţile sanitare nu pot fi discrepanţe salariale foarte mari

de L. Budin - iun. 16 2022
Rafila: în unităţile sanitare nu pot fi discrepanţe salariale foarte mari

Se caută soluții pentru ca salarizarea personalului din sănătate, care nu este asimilat celui medical, să fie „oarecum proporțională” cu a celorlalți angajați, a spus ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că, în cadrul unităţilor sanitare, nu pot să existe discrepanţe salariale foarte mari, informează Agerpres.

sanitas3
Sursă foto: Facebook Federația Sanitas din România

 

Există personal care nu este asimilat celui medical, este vorba de personal TESA sau personal auxiliar care îşi desfăşoară activitate în spitale, trebuie să găsim o soluţie pentru aceste categorii care asigură buna desfăşurarea a actului medical. Nu putem crea în interiorul unităţilor sanitare discrepanţe salariale foarte mari, având în vedere că nu poate să funcţioneze, spre exemplu, un spital fără servicii economice şi administrative. Şi aceştia trebuie să beneficieze de o salarizare care să fie oarecum proporţională cu ceilalţi angajaţi”, a spus Alexandru Rafila, referitor la protestul sindicaliştilor Sanitas din Capitală.

Ministrul este convins că se va găsi o soluţie de dialog şi un calendar cu cei care solicită majorarea salariilor. El a opinat că e posibil ca sistemul să fie afectat de faptul că, de la 1 iulie, nu se mai pot face anajări în sistemul public.

Ca să poţi să implementezi proiectele pe fonduri europene, trebuie să ai personal, trebuie să găsim o soluţie care să permită derularea acestor proiecte”, a arătat ministrul.

Miting de protest al Federaţiei Sanitas în Capitală

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe