Newsflash
Știri

București: se înființează centre de evaluare COVID-19 pentru copii

de L. Budin - iul. 12 2022
București: se înființează centre de evaluare COVID-19 pentru copii

Centrele vor funcționa, probabil, la Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului (IOMC) și la Spitalul clinic de copii „Dr. Victor Gomoiu”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a informat, într-o conferinţă de presă, că săptămâna aceasta sau în cursul săptămânii viitoare urmează să fie înfiinţate în Bucureşti centre de evaluare COVID-19 pentru copii.

Centrele de evaluare vor fi înființate, probabil, la Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului (IOMC) și la Spitalul clinic de copii „Dr. Victor Gomoiu”, a spus ministrul, citat de Agerpres

copil-masca-5

Colegii de la DSP evaluează. Avem vreo două-trei locaţii”, a declarat ministrul, în contextul creşterii cazurilor de infecţii cu SARS-CoV-2.

Alexandru Rafila a crede că reîntoarcerea la şcoală, în toamnă, se va face în condiţii de siguranţă.

Nu cred că o să fie o problemă ca şcolile să fie redeschise în condiţii de siguranţă, mai ales că, în momentul de faţă, atât cadrele didactice, conducerea şcolilor, inspectoratele şcolare, Ministerul Educaţiei ştiu deja ce trebuie făcut încât să limiteze închiderea şcolilor şi cu atât mai puţin să nu punem sub semnul întrebării începutul noului an şcolar. Nu avem, în momentul de faţă, niciun fel de instrument care să facă posibilă utilizarea măştii. Noi am recomandat-o”, a spus ministrul Sănătăţii.

Începe noul val: șase copii internaţi cu COVID-19 în Timișoara

Medicii de familie trag un semnal de alarmă: Vaccinarea copiilor, în colaps

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe