Newsflash
ACTUALITATE Știri

Generația Z are nevoie de cel puțin 3 zile pe saptămână la birou

de Magdalena Tănăsescu - ian. 29 2024
Generația Z are nevoie de cel puțin 3 zile pe saptămână la birou

Aproape 70% dintre tinerii Gen Z au nevoie să lucreze cel puțin 3 zile pe săptămână de la birou pentru a fi productivi și a colabora eficient cu echipa.

Potrivit unui comunicat remis redacției de Genesis Property, biroul rămâne în prezent locul preferat de majoritatea tinerilor pentru a-și desfășura activitățile, în ciuda schimbărilor aduse de lucrul de la distanță și de modelul hibrid în ultimii ani.

Tinerii susțin că la birou pot lucra într-un mod eficient, colaborativ și creativ, având astfel oportunități excelente de dezvoltare profesională și de avansare în carieră. 

Conform unui sondaj realizat pe 1.208 respondenți aparținând mai multor generații, 62% din tinerii din Generația Z lucrează deja full time de la birou.

„Stilul de lucru și de viață din ultimii ani a evidențiat, de fapt, cât de importantă este activitatea la birou, mai ales pentru cei din Gen Z, aflați la începutul vieții profesionale. Pentru ei, experiențele la birou, colaborarea cu echipa și socializarea sunt importante pentru dezvoltarea și evoluția în carieră, contribuind în același timp la un echilibru sănătos între viața la job și timpul liber”, a spus Marcela Stancu, People Experience Director, Genesis Property. 

Peste jumătate dintre angajații români care au răspuns la sondajul Genesis Property lucrează deja integral de la birou, 40% subliniind că acest mod de lucru are un impact pozitiv asupra echilibrului dintre viața personală și cea profesională, dar și asupra relației cu colegii. 

Principalele motive pentru care angajații vor să lucreze cât mai mult la birou este timpul petrecut cu echipa (57%), urmat de întâlnirile în persoană cu clienții (28%) și obținerea de vizibilitate pentru a spori șansele de promovare (16%). 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe