Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Facebook lansează o campanie de informare privind vaccinarea antigripală

de Florentina Ionescu - nov. 2 2020
Facebook lansează o campanie de informare privind vaccinarea antigripală

Platforma Facebook anunță că ia o serie de măsuri pentru a sprijini efortul de vaccinare împotriva gripei.

Pandemia provocată de COVID-19 a arătat rolul important pe care îl are prevenția pentru protejarea sănătății. Potrivit experților în sănătate publică, va mai dura până când un vaccin împotriva COVID-19 va fi aprobat și disponibil pe scară largă.

reclama facebook politica antivaccinare

Cu toate acestea, există măsuri pe care oamenii le pot lua chiar și acum, pentru a avea grijă de sănătatea lor și a fi în siguranță, așa cum este, de exemplu, administrarea vaccinului gripal sezonier.

Ținând cont de aceste lucruri, rețeaua de socializare Facebook își arată implicarea și anunță pașii realizați pentru a sprijini efortul de vaccinare, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

În primul rând, o campanie de informare asupra vaccinului antigripal a început să se deruleze în cadrul platformei de socializare de sâmbătă, 31 octombrie. Cetățenii din România, precum și din alte țări europene, vor putea vedea anunțuri pe Facebook, care îi vor direcționa către informații generale despre vaccinul antigripal și despre cum îl pot obține, inclusiv care este cea mai apropiată locație de unde își pot achiziționa vaccinul.

De asemenea, Facebook va începe să prezinte memento-uri și informații despre vaccinul gripal, provenite de la autoritățile sanitare, atât în News Feed, cât și în cadrul Centrului de Informații COVID-19.

Interzicerea reclamelor care descurajează vaccinarea

Facebook a introdus o nouă politică la nivel global care interzice reclamele ce descurajează oamenii să se vaccineze. Aceasta este o extensie a unei politici inițiate de Facebook, care nu permitea reclame ce conțineau date eronate despre vaccin, ele fiind identificate de către organizațiile de sănătate la nivel mondial. De exemplu, acum, Facebook va putea șterge orice anunț ce prezintă informații care descurajează utilizarea vaccinului.

Nu în ultimul rând, Facebook colaborează cu organizații mondiale de sănătate, inclusiv OMS și UNICEF, pentru a dezvolta campanii care să contribuie la creșterea ratelor de imunizare.

Pentru a afla mai multe informații despre sprijinul acordat de Facebook experților din sănătate în eforturile de vaccinare, puteți accesa acest articol.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe